Archief: november 2006

Canadezen slaan toe aan thuisfront

De 22-jarige Canadees John Kucera heeft geheel onverwacht de Super-G van Lake Louise gewonnen. Kucera finishte in een tijd van 1:29.70. Hij zette deze tijd al vroeg in de wedstrijd neer en zag tot zijn vreugde dat de concurrentie er niet aan kwam. De Oostenrijker Mario Schreiber finishte tweede op 0.06 seconden. De Zweed Patrik Jaerbyn was met een achterstand van 0.28 seconden ook goed voor een podiumplaats. Hermann Maier, die de super-G van Lake Louise al drie keer won, finishte vierde 0.18 seconden achter Jaerbyn.

"Dit is echt onwerkelijk, maar ik geniet er elke minuut van", aldus Kucera.

Lees hieronder hoe het in de afdaling afliep en meer World Cup nieuws.

Vandaag 2e ronde SnowChamps 2007 in Landgraaf

Vandaag is de tweede ronde van het RTL Wintersport programma SnowChamps 2007. Mijn berichtjes hier hebben de nodige reacties losgeweekt bij de deelnemers (waaronder ook ikzelf). Ik was in ronde 1 een van de afvallers en ga vandaag voor de afwisseling eens fierljeppen in Friesland (echt waar!).

Ik wens alle deelnemers vandaag (11 skiers en 10 snowboarders) veel succes in Landgraaf en hoop na afloop weer de nodige reacties hier te zien!

Update: zie hier voor een verslag & foto's van Landgraaf.

Dit weekend eerste afdaling en Super-G

In het Canadese Lake Louise skiën de mannen komend weekend hun eerste afdaling (zaterdag) en Super-G (zondag) van het seizoen. De dames skiën deze onderdelen het erop volgende weekeinde (zie ook de officiële wedstrijdkalender). Canada staat bijzonder in de aandacht momenteel omdat het land in 2010 de volgende winterspelen organiseert. Het ziet ernaar uit dat het land al volgend seizoen drie World Cups in plaats van nu één World Cup mag organiseren.

Er is helaas dubbel slecht nieuws voor Noorwegen. De 29-jarige Bjarne Solbakken, die in 2003 in Beaver Creak de Super-G won, crashte dinsdag zwaar in de training. Hij werd in allerijl in Calgary geopereerd aan zijn afgescheurde kruisbanden en is nu voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Tegelijkertijd werd bekend gemaakt dat de 35-jarige Kjetil André Aamodt, die in Turijn goud pakte op de Super-G maar op de afdaling een zware knieblessure opliep, op zijn vroegst fit zal zijn voor de World Cup van Wengen in het weekend van 12-14 januari.

Zie hieronder voor de resultaten van de training op woensdag.

Zal de sneeuw weer pas eind maart komen?

Zou het winterseizoen 2006/2007 weer zo'n seizoen worden met een sneeuwarme start en een sneeuwrijke afloop? Ik hoop toch echt dat alle mensen die met kerst geboekt hebben ook een witte kerst zullen beleven! Dat is altijd nog een onbetaalbare ervaring.

Maar als de sneeuw voorlopig echt niet komt, overweeg dan ook juist lekker laat in het seizoen te boeken. Kijk bijvoorbeeld eens op www.carve-a-round.nl, een nieuw reisinitiatief met twee sportieve weken met speciale carve/freeride clinics in de Kitzbüheler Alpen van 17-25 maart en van 23 maart tot en met 1 april. Op 17 december aanstaande organiseert de organisatie hierachter een informatieavond met vrij skiën of boarden in Snowworld Zoetermeer. Ik ga zeker poolshoogte nemen. Kom je ook?

Sneeuw in de hele Alpenregio

Het is pretting om te melden, dat de hele Alpen er de komende drie dagen een mooi laagje poeder bij krijgen (bijna overal 15-25 cm). De tweedeling tussen oostalpen (veel sneeuw) en westalpen (nihil) wordt zo stukje bij beetje opgeheven, hoewel de Franse gebieden de top 20 nog niet hebben bereikt. Nu ja, Tignes staat op 20- Hoera!.

En passant ontdekte ik dat de nuttige site www.sneeuwhoogte.nl ook gebruik maakt van de sneeuwkaarten van www.snow-forecast.com, waarop ik sinds kort geabonneerd ben.

Hierbij de kaart voorde komende drie dagen:

Nu eens opletten of dit kaartje ook hier automatisch wordt ververst (ik heb de afbeelding doorgelinkt).

Wil je weten of het nu echt gaat winteren? Lees dan verder..

Innovatie in Fügen en Kaltenbach


Afgelopen vrijdag had ik het genoegen een gemoedelijke perslunch bij te wonen met de nieuwste informatie uit het Ski-Optimal skigebied van de dorpen Fügen en Kaltenbach in het Zillertal. Martha Schultz gaf een verfrissende kleine presentatie en tot ieders verbazing bleek zij veel meer dan een PR-dame, nl. de marketing manager van het bedrijf van haar familie die eigenaar is van de liftinstallaties in maar liefst 5 (lees "vijf") skigebieden. Wie het niet gelooft moet maar eens op www.skifidelity.at gaan kijken. De familie is ook nog eens eigenaar van enkele hotels in deze skigebieden waaronder ook de zeer exclusieve en authentieke Kristallhütte.

Lees hieronder wat er nieuw is in het Hochzillertal.

De sneeuwhelpdesk functioneert!

Op 3 november jl. plaatste ik onder de schuilnaam en het e-mailadres van mijn zoontje Tim een vraag op de nieuwe service www.sneeuwhelpdesk.nl. Lees dat bericht maar eens terug. Op 11 november kreeg ik netjes en volledig antwoord op mijn vragen. Klik op "Lees verder…" hieronder om het volledige antwoord te lezen. Die 1,30 euro kunnen de mensen achter deze nieuwe service met recht in hun zak steken. Of het financieel uitkan voor hen? Zouden ze niet toch wat reclame mee terug moeten sturen? Links naar relevante VVV's en hotels bijvoorbeeld. Dat zou ik helemaal niet als storend ervaren. Beste bloglezers, wat is jullie mening?

Luc van Ommen wint big air van StockholmSnowboarder Luc van Ommen heeft vandaag de
eerste FIS Nokia World Cup snowboard big air in het Olympisch stadion van de Zweedse hoofdstad Stockholm op zijn naam geschreven. Van Ommen heeft hiermee zijn ticket voor de wereldtitelstrijd binnen, zoals ook door nu.nl wordt bericht.

Van Ommen focuste zich in aanloop naar de Olympische Spelen van 2006 op het onderdeel halfpipe en deed op de big air voor het laatst in 2003 mee. Met zijn overwinning vandaag bewijst hij dat hij weer helemaal terug is.

Kleine tip voor Van Ommen: zou je je naam niet eens als url willen vastleggen misschien? Hij is nog vrij en ik ga niet zo flauw doen hem voor je neus weg te kapen. Beetje PR via zo'n eigen website kan natuurlijk geen kwaad. Nu vind ik via Google alleen een 'vergeeld' artikel uit december 2002 (!!) op ultimate-snowboarding als ik iets meer over je wil weten…

Zie hieronder voor de complete uitslag.

SnowChamps (deel 2) – over en sluiten

In een eerder bericht meldde ik dat ik me spontaan had ingeschreven voor de selectie van de SnowChamp 2007, een nieuw wintersportprogramma van RTL7. Afsluitend vroeg ik me af of ze wel of niet aan leeftijddiscriminatie zouden doen…. (ik voldeed in ruime mate aan alle criteria maar schatte in dat ik met 39 een van de ouwe lullen zou zijn…).

Wel… enkele dagen geleden kreeg ik een e-mail met een afwijzing. Het antwoord is dus: JA, ze doen aan leeftijddisciminatie. Of toch niet? Want gisteren werd ik ineens gebeld met de vraag of ik er vandaag bij kon zijn. Enkele kandidaten hadden zich ziek afgemeld (en dan kan zo'n ouwe lul als ik er nog wel bij…)…

Ik dus vanochtend naar Snowworld Zoetermeer waar ik me om 9.00 uur stipt moest melden…