Archief: augustus 2007

Snow Food: ‘eerste kookboek wintersporters’

Snow Food is de titel van 'het eerste wintersportkookboek' ter wereld en de auteurs, beide met Indonesische roots, schreven het, omdat ze zelf in de practijk merkten dat 'een beetje goed eten er op de piste én daarna' maar al te vaak bij inschiet. De nieuwe eetgids voor wintersporters wordt uitgegeven door Kosmos en komt in november op de markt.  

In de wintersportgebieden combineren de meeste vakantiegangers het eten buiten de deur met zelf koken in het appartement. Maar vaak ontbreekt het enthousiasme om lekker te kokkerellen.

Snowboardsters
Dit gegeven inspireerde de Nederlandse snowboardsters en kookfanaten Vanja van der Leeden en Monique Pawirosemito tot het maken van hun heel bijzondere kookboek.

Ook Oostenrijk heeft grote aaneengesloten skigebieden

De meeste wintersporters kennen Oostenrijk als het 'gezellige', 'knusse' wintersportland en duiden Frankrijk meer aan als het land met de mega-skigebieden.

Wellicht is dit een misvatting; zie hieronder een lijst met Oostenrijkse gebieden die makkelijk kunnen concurreren met Les Trois Vallées, Paradiski, Les Portes du Soleil en Espace Killy!

Mobiel bellen in het vliegtuig

Handig als je van plan bent om met het vliegtuig naar je wintersportbestemming te vliegen (maar dan niet met KLM):

Mobiel bellen in het vliegtuig is voor het einde van dit jaar mogelijk.

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair en de Franse maatschappij Air France gaan de dienst aanbieden aan hun passagiers, schrijft de Franstalige Belgische krant La Dernière Heure zaterdag.

De Belgische telecom-toezichthouder BIPT heeft voor de dienst een licentie verleend aan operator Onair. Er zal een 'gsm-antenne' worden geplaatst in de vliegtuigen.  

Onair zorgt voor de verbinding tussen de lucht en drie Belgische telecomaanbieders. De prijs zal iets hoger liggen dan bij een internationale verbinding, aldus La Dernière Heure.

Snowboard Cup 2007: de aftrap van het snowboard seizoen

De kick-off van het winterseizoen komt er weer aan met de, inmiddels vertrouwde, Snowboard Cup! Dit jaar wordt de Snowboard Cup mede mogelijk gemaakt door OSiS en Jägermeister.

Trek je snowboard maar uit de kast want we zijn benieuwd naar al je kunsten! Net na de zomer en op weg naar de winter is het erg interessant om te zien wie er in vorm is en wie niet. En altijd doen er zich verrassingen voor. Zo duikt er bijvoorbeeld uit het niets een nieuwe rider op, die niet veel mensen kennen, maar wel erg goed presteert. Maar het belangrijkste is vooral: Meedoen!

Veel evenementen in Snowworld

De komende maanden staat er weer veel op de agenda van Neerland's wintersport-trots: Snowworld. Hoewel de pistes van Zoetermeer en Landgraaf ook in de zomer druk bezocht waren, gaat het deze herfst en winter helemaal los!

Hieronder een overzicht van de activiteiten de komende tijd.

Coole buitenlandse wintersport-websites

Hoewel je natuurlijk op wintersport.blog al ontzettend veel nieuwtjes & info over wintersport kunt vinden; snappen wij inmiddels ook dat jullie nogal fanatiekelingen zijn – en op meerdere sites rondstruinen. De meeste Nederlandse sites zullen jullie inmiddels wel kennen…

Hierbij een overzichtje van een paar buitenlandse sites waar wij zelf nogal van onder de indruk zijn!

Op je fiets met 120km/h de skipistes af!

In Saas Fee is in april de Allalin Glacier Bike Downhill race gehouden. Van 3600m naar 1800m over strak geprepareerde skipistes op je mountainbike naar beneden. Waanzinnig!

We hebben er eerder al eens over geschreven, maar we vonden (met dank aan Sander) een filmpje gemaakt door éen van de deelnemers, met een camera op z'n helm! Zie hieronder…

 

Er is weer een nieuwe poll!

Op de vorige poll ("Hoe lang ski/board jij al?") is massaal gestemd. En wat blijkt: jullie gaan al heel wat jaartjes mee in wintersportland.

Driekwart van jullie skiet of board al meer dan vijf jaar! Die andere 25% helpen we natuurlijk graag op weg.

Vanaf vandaag staat een nieuwe poll online: "Vroegboekkorting voor de wintersport?" Stem mee! Hieronder de precieze uitslag van de vorige poll…