Archief: november 2007

Tignes organiseert ook voor vrouwen

Van 4 t/m 7 januari 2008 organiseert Tignes voor het vierde jaar op rij het event
Airwaves voor de beste riders uit verschillende wintersportdisciplines op ski's
en op wielen. Vijf dagen staat op het programma: ski en snowboard (freestyle en freeride),
maar ook mountainbike en Freestyle Motorcross (FMX) in de sneeuw. De
wedstrijden worden georganiseerd in de vorm van een ‘invitational'. De
beste riders delen een prijzenpot van 150.000€ en zullen in Tignes hun
nieuwe ‘tricks' van het seizoen 2008 uittesten voordat ze naar de
competities in de VS trekken.

Nieuwe tip voor apres-ski topper

Eerder al tipten we "Das Rote Pferd" (of in de Nederlandse versie: Hobbelpaard), "Du Hast den schoensten Arsch der Welt" (gisteren ook in de Nederlandstalige versie te beluisteren) als mogelijke apres ski toppers voor het seizoen 2007-2008. We hebben er nog een paar in de aanbieding: "Joanna" van Peter Wackl, "Rocking Son's Dschinghis Khan Hit-Mix" van Rocking Son en de Flamenco versie van "
"Marmor, Stein und Eisen bricht". Oordeel zelf…

Grootste skihut van Europe opent z’n deuren

Groot, groter, grootst. Dat laatste is van toepassing op de deze week geopende grootste skihut van Europa in Planai/Schladming (momenteel 140 cm sneeuw op de berg, 50 cm in het dal). Maar liefst 35 kilometer leidingen waar drank door heen kan vloeien, 35 plasma schermen, vier zalen waar seminars gehouden kunnen worden, een restaurant, meerdere bars en een disco. Nou, als ik de foto's bekijk dan is het inderdaad: groooooot

Ski-advies op maat voor Tom

Naar aanleiding van een artikel van een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van Tom, met het verzoek om een advies op maat wat betreft de aanschaf van de juiste ski's.

Tom skiet al heel lang, nog met traditionele techniek, vooral op de piste. 

Lees verder voor zijn specifieke vraag, en alvast een paar adviezen! 

 

Alpenweerpraat: sterk wisselvallig en vrij zacht

Het is vandaag nog op veel plaatsen zonnig, plaatselijk drijft wat hoge bewolking over maar dat mag geen naam hebben. Wel is het zacht met een vorstgrens op of iets boven 2000m. De komende dagen geraken we in sterk wisselvallig weer, met geregeld (veel) neerslag.

World Cup Telemark in La Plagne

Telemarken lijkt steeds meer aan populariteit te winnen. Het ziet er dan ook altijd erg mooi en gracieus uit. Het lijkt mij behoorlijk lastig om te doen. In La Plagne worden in januari 2008 World Cup Telemark wedstrijden gehouden. Gedurende de periode 10 tot 12 januari staat Montchavind-Les Coches in het teken van "freeheel skiing". Er worden meer dan honderd deelnemers verwacht uit meer dan twaalf landen.

Ook sensationeel evenement in Hinterglemm

Hinterglemm is mijn favoriete ski-dorp. Vanwege de mooie pistes, goede aansluitingen qua liften en gebied, je kunt er tot in het dorp skien en natuurlijk vanwege de goede apres ski. Maar tegenwoordig red je het bijna niet meer met deze kwaliteiten. Nee, je moet iets bijzonders kunnen bieden. Iets spectaculairs. En dat is Hinterglemm gelukt. Van 13 tot en met 16 december vinden daar namelijk de "Swatch Snowmobile Races" plaats.

Opening Skt. Anton met amateur slalomrace

Dit weekend openen zich de skipoorten van Sankt Anton. Dat doen ze daar natuurlijk niet zomaar. Nee, dat doen ze op een zeer bijzondere wijze: met de XXL. A.s. zaterdag vindt er namelijk een amateur-reuzenslalom plaats met 120 poortjes en 1000 m hoogteverschil!! Spectaculair wordt het, dat is zeker….

Volop zon

Ultieme plaatjes vandaag als je de webcams bekijkt. De verse sneeuwval levert bij veel zon vooral in Oostenrijk weer mooie winterse foto's op. Jammer dat veel gebieden toch nog dicht zijn, uitgezonderd de weekenden.