Archief: maart 2008

Alpenweerpraat: sneeuwrijke herfst stelde winter veilig

Mede dankzij de extreem sneeuwrijke herfst hebben we een mooie winter achter de rug. Hoewel de temperaturen flink hoger dan normaal waren kon er volop worden geskied en was vooral februari een droom voor menig zonliefhebber! Een terugblik op een bijzondere winter die het leed van zijn voorganger (in ieder geval deels) deed vergeten!

Montafon: elke dag een ander gebied

Afgelopen week was ik drie dagen op bezoek in het Montafon. Een gebied gelegen in het zuiden van Vorarlberg, Oostenrijk. Het weer zat behoorlijk tegen maar dat weerhield me er niet van het skigebied Silvretta Nova te verkennen én voor het eerst in mijn leven een mini skitour te maken in Gargellen. Een uitgebreid verslag.

Dutchweek Val Thorens, een begrip

Inmiddels een absoluut begrip onder skiërs, boarders en apres-skiërs: de Dutchweek!
Ook in 2008 wordt het skiseizoen voor de 16e keer! van 26 april tot 3
mei
op feestelijke wijze afgesloten tijdens de Dutchweek in Val
Thorens.
 
Val Thorens maakt onderdeel uit van het immense skigebied Les Trois
Vallées en is het hoogste skidorp van Europa! En geloof het of niet,
zelfs in deze voorjaarsweek is de sneeuw nog in prima conditie! Momenteel ligt er meer dan 2 meter sneeuw, dus dat moet goed komen.

Wij zijn helaas niet in de gelegenheid om te gaan. Jij wel? Laat 't weten!! 

Alpenweerpraat: opnieuw kouder

Het is warm vandaag. Om 10.00 uur was de temperatuur in Altdorf al opgelopen tot 15,8 graden. Dankzij een zuidelijke aanvoer wordt de 20 graden in dit föhngevoelige plaatsje waarschijnlijk met gemak gehaald. Ook elders aan de noordkant van de Alpen is het zacht met temperaturen tussen 15 en 21 graden.

Nog even stemmen op de reisverslagen

Het einde van de reisverslagenwedstrijd komt langzamerhand. Inmiddels hebben iets meer dan 300 mensen gestemd op hun favoriete reisverslag. Jon lijkt af te stevenen op een eindoverwinning, maar dat kan nog veranderen. Zo doet Jos het ook goed, maar ook Toon en Dave maken nog een goede kans. Jij kunt de uitslag nog steeds beinvloeden!!! Dus stem!!!

We laten de poll tot 4 april staan, daarna gaan we de winnaar bekend maken. Stem dus nog even op jouw favoriete reisverslag die je aan de rechterzijde van de pagina vindt.

Klik hier voor alle reisverslagen.

Alpenweerpraat: volgende week weer sneeuw

Voor diverse skigebieden breekt vandaag het laatste weekend aan, maar met aangenaam weer. Het is eventjes erg zacht. Morgen kan het door föhn plaatselijk 20 graden worden, vooral aan de noordkant van de Alpen waar afgelopen week zoveel sneeuw is gevallen. Volgende week koelt het echter weer af met vanaf woensdag opnieuw toenemende sneeuwkansen.

Alpenweerpraat: lente van korte duur

De aangekondigde lente lijkt van tijdelijke aard. Medio volgende week wijzen alle modellen erop dat het hogedrukgebied op de oceaan zich herpakt waardoor de wind weer naar het noorden draait en koudere lucht wordt aangevoerd. Bovendien komt de storing die voor maandag op het programma stond sneller dichterbij dan verwacht.

Wintersporten in Zuid-Afrika? Geen geintje, het kan!

Slechts weinigen weten het, maar zelfs in Zuid-Afrika kun je
je uitstekend  vermaken op de ski's. In Oostkaap ligt Tiffindell – het
enige skiresort van het land. Het ligt in de zuidelijke Drakensbergen
op de hellingen van de hoogste bergtop van Oostkaap. Bezoekers vinden
hier 600 meter piste met leuke afdalingen.

De Apres Ski top 100 allertijden

De collega's van apresski.biz hebben in samenwerking met internet Radio Caramba de top 100 apres-ski hits allertijden uitgezonden. Op de site konden de bezoekers stemmen zodat uiteindelijk de lange lijst van apres-ski toppers ontstond. Hier en daar staan er wellicht wat minder apres-ski achtige nummers in, maar het geheel is het resultaat van het democratisch stemmen. De top 20 van beste apres-ski hits vind je hieronder.