Archief: oktober 2008

Wat eten we vandaag?

Wintersport Keukentip: Om de wintersport nog iets dichterbij te brengen, maak een lekkere Alpenhap! Hier het recept voor Kaiserschmarren. Makkelijk, snel en super lekker!

Even voorstellen: Jesper

Sinds kort verschijnen mijn dagelijkse berichten op wintersport.blog.nl dus hoog tijd om me even voor te stellen! Ik zal jullie mijn levensverhaal besparen, maar wat er natuurlijk wel toe doet: mijn relatie met de wintersport. Om dit
overzichtelijk in kaart te brengen, presenteer ik hierbij mijn
Wintersport Curriculum (WC):


“….5 maanden lang in Oostenrijk, Ischgl! Je begrijpt wel dat ik me hier niet heb hoeven vervelen….” en “….leuk die carve-ski’s (was toch al slecht in parallel skien)
….”

Apres Ski hit preview 08/09: Schmitti

Hoe spoor je een apres ski hit op voor de winter? Truukje: beluister de Duitse "Karneval" hits die scoorden op Mallorca. Tja….dat is blijkbaar hetzelfde type feest ofzo! Zo brak ook "Das Rote Pferd" op Mallorca door. Hier dus een gewaagde poging van mij met de Duitse Schmitti!

Fredrik Ericsson pakt de 3 hoogste pistes aan!


Extreem skier Fredrik Ericsson wil de 1e skier worden die de 3 hoogste bergen ter wereld op ski's bedwingt. Vandaag is de expeditie op de Kangchengjunga (8586m) begonnen. Zijn teammaat hierbij is de Noor Jörgen Aamot. Ze verwachten dat de tocht naar de piek 4 dagen zal gaan duren. Ze dragen hierbij hun eigen materiaal en maken geen gebruik van extra zuurstof. Zwaar tochtje dus! Vanmiddag kwamen de mannen net terug van een acclimatisatietocht tot 7000m. Op die hoogte zal hun 2e kamp ongeveer komen.