Archief: november 2009

ADAC/ANWB winterbanden test 2009 – kies voor juiste verhouding prijs/prestatie

De ADAC, de Duitse ANWB, heeft dit najaar weer een winterbanden test uitgevoerd. Of heeft de ANWB deze test uitgevoerd? In elk geval zijn op internet bij de ANWB en de ADAC weer precies dezelfde testresultaten te vinden. Met als belangrijkste conclusie, net als vorig jaar: koop niet de goedkoopste band, maar kijk naar de juiste prijs – kwaliteit verhouding!

Monoski – bestaat dat nog?

Heel, heel af en toe kom je ze nog tegen in een skigebied: monoskiërs. Die mannen (sorry dames, maar ik zie altijd alleen mannen op die dingen), die met twee voeten op één plank (en het zijn geen snowboarders) sierlijk naar beneden wedelen op de piste. Ik dacht altijd dat ze die monoski van hun opa hadden geërfd of geleend, maar ze worden zelfs nog steeds geproduceerd.

Jodel je naar de sneeuw – the battle continues

Eerder berichtte Jesper al over de ‘Jodel je naar de sneeuw’ actie. Door een beetje uit je bol te gaan voor de microfoon, kan je een skivakantie voor 7 personen winnen, inclusief vlucht naar Innsbruck, verblijf in een comfortabel chalet en skipassen voor een week. De actie is met een week verlengd, je kan je jodels nog inzenden tot zondag 13 december. En in de week van 2-6 december zijn de leukste jodels te horen op Radio 538.

Val Thorens kick-off: sneeuw en feest

Ook al mogen de temperaturen in de Alpen nog wel een beetje zakken, de winter gaat toch echt beginnen! Zo is er het kick-off weekend in Val Thorens over 2 weken, op 12 en 13 december. Een spetterend weekend vol skiën, snowboarden en feest. Bij RTL5 kan je kaarten winnen voor dit evenement.

SunnAlm-Bahn: de modernste Doppelmayr stoeltjeslift

In het skigebied Rifflsee in het Oostenrijkse Pitztal hebben ze een primeur: de modernste zespersoons stoeltjeslift van Doppelmayr! Een lift die de hoogte van de zitting automatisch aanpast aan de kleinste persoon die in wil stappen. Dit maakt het voor kleine kinderen een stuk veiliger om in te stappen, en zo hoeven ze niet meer te worden opgetild.