Archief: februari 2010

Après-ski hits 2010 SUPER of BLOEPER: Leen Zijlmans – Op de slee naar benee

Dat belooft wat, Nick Holland van het Hollandse Hits Forum omschrijft Leen Zijlmans als volgt: Wat dat betreft is een vergelijking met Rob de Nijs te maken. Hij scoorde slechts enkele hele grote hits terwijl vele albums van De Nijs onopgemerkt zijn gebleven maar deze bevatten even goed juweeltjes van stukken die alleen de echte liefhebbers ontdekten en al vele jaren waarderen.

Parallelslalom: Sauerbreij als tweede naar laatste zestien

Op de flanken van Cypress Mountain is Nicolien Sauerbreij het olympische toernooi parallel reuzenslalom snowboard uitstekend begonnen. Door twee goede runs in de eerste ronde is de Nederlande snowboardster als tweede door naar de achtste finales.
Na de eerste run stond Sauerbreij op de vierde plaats, maar door een uitstekende tweede run kwam ze op de tweede plaats te staan, en laat daarmee zien dat ze in vorm is.

Tijdens de tweede run had ze de rode piste, die boven niet helemaal perfect vlak is. Het zag er spannend uit toen ze wat moeite had met dat stuk, maar ze corrigeerde goed, en maakte in het volgende gedeelte van de race weer wat verloren tijd goed.

Tijdens deze eerste ronde was het knock-out systeem nog niet van toepassing: iedereen deed twee runs, één op de rode en één op de blauwe piste, de tijden van beide runs werden bij elkaar opgeteld, en de beste zestien mochten door.

Vanaf de achtste finale, waar Sauerbreij straks in uitkomt, gaat het knock-out systeem wel in werking. Iedereen maakt twee runs tegen dezelfde tegenstander, en wie de beste tijd van de twee runs heeft mag door. De ander kan zijn koffers vast pakken.

Om 21.15 Nederlandse tijd begint de achtste finale, Sauerbreij neemt het dan op tegen de Duitse Isabella Laboeck, die zevende staat in het wereldbekercircuit. Sauerbreij staat zelf eerste, dus een overwinning moet zeker tot de mogelijkheden behoren.