Nederland zakt door kunstsneeuw

Op 13 oktober 2006 was de mooiste piste ten noorden van de Alpen (Snowworld Landgraaf) weer het decor van de seizoensopening van het FIS Snowboard-seizoen. In Nederland is snowboarden nog steeds synoniem met de naam Nicolien Sauerbreij, die echter hard op weg lijkt om de Jos Verstappen van de skisport te worden. Verder dan een veertiende plaats kwam de Nederlandse niet. Alle andere Nederlanders werden al in de kwalificatie uitgeschakeld: Marieke Sauerbreij eindigde als 28ste. De pas zeventienjarige Mirjam Brakenhoff eindigde op een 33ste plaats. Aranta van den Broeke werd 41ste. Raymond Witvoet was de met een 43ste plaats de beste Hollandse man. Martijn Fijma eindigde nog twee plaatsen lager.

De wereldskibond FIS wijdt niet eens een artikel aan de wedstrijd in Landgraaf. Zelfs de uitslagen zijn onvindbaar. Wel zien we een artikel over een congres dat aan de wedstrijd gekoppeld was. Lees op de site van de Skivereniging het hele (beknopte) wedstrijdverslag.

 

 

Lees ook:Nicolien Sauerbreij heeft weer gewonnen
Lees ook:Limburg bijt spits af met world cup snowboard
Lees ook:Nicolien alweer de beste!
Lees ook:Pim Stigter kwalificeert zich voor WK Snowboard
Lees ook:Nicolien Sauerbreij wint ook wereldbekerklassement

2 reacties op “Nederland zakt door kunstsneeuw

  1. Pieter

    Ik ben een fan van Nicolien en blijf geloven dat ze nog wel eens een gouden plak gaat pakken!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan-Erik

    Wel ik geloof er helemaal niets van! Die meid is echt exit…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.