Even voorstellen: Roel

In navolging van Saskia zal ik me ook even voorstellen namens wintersport.blog.nl.

Mijn naam is Roel van den Bekerom, ik ben 30 jaar en van kinds af aan opgegroeid met bergen en sneeuw. Dit heb ik te danken aan mijn ouders die me (gelukkig!) al op jonge leeftijd hebben meegenomen naar Oostenrijk. 1986 was mijn eerste wintersportvakantie! Als de dag van gisteren herinner ik me dat we de Duitse heuvels achter ons lieten en plotseling die 'immense' bergen inreden via de Inntal-autobahn. Het skiën heb ik dan ook geleerd in Oostenrijk, om precies te zijn in Alpbach.

Omdat de skiles pas 's maandags zou beginnen heb ik de eerste dagen "gelest" bij m'n vader in een wei. Toen het maandag werd wilde ik dan ook beginnen bij de lichtgevorderden. Niet dat dat slim was want ik was veruit de minste skiër van de groep! Na 3 dagen ploeteren was ik het beu en ben ik gewoon met de rest van de familie gaan skiën. Ik heb het skiën dus min of meer zelf aangeleerd want sindsdien heb ik nooit geen skiles meer gevolgd.

Vijf jaar zijn we in Alpbach op vakantie geweest, toen het kleine skigebiedje ons langzaam ging vervelen. We kwamen terecht in Leogang, aangesloten op het grote skigebied van Saalbach-Hinterglemm. Er ging letterlijk een skiwereld voor me open. De jaren daarna stonden in het teken van skiën en apres-ski. M'n vrienden, die me tot die tijd voor gek hadden verklaard omdat ik met carnaval op vakantie ging (Limburg he), kregen toen ook de smaak te pakken. Achtereenvolgens ging de reis naar Kirchberg, Söll, Lanersbach, Gerlos, Sölden, La Plagne, Val Thorens, Hollersbach, Warth-Schröcken en afgelopen jaar Val Gardena.

In het dagelijks leven ben ik verkeerskundige bij de gemeentelijke overheid. Daarnaast houd ik me van kleins af aan bezig met het weer, wat een uit de hand gelopen hobby is geworden. Als weeramateur onderhoud ik een automatisch weerstation, zie http://www.weeractief.info/. Op deze site wijd ik trouwens een apart gedeelte aan de wintersport (grootbeeld-webcams en actuele radar-/satellietbeelden van de Alpen). En zoals op het blog al te lezen viel ben ik onlangs op mijn verjaardag ook vader geworden van onze dochter Maud. Samen met het schrijven voor wintersport.blog.nl, in het bijzonder de weerberichten, genoeg om handen dus om me deze winter niet te vervelen.

Lees ook:Even voorstellen: Jesper
Lees ook:VIP-bar: Een-na-leukste apres ski tent van Oostenrijk
Lees ook:Even voorstellen: Saskia
Lees ook:Mobiele telefoon kan je redding zijn in de sneeuw!
Lees ook:Uit de oude doos

Eén reactie op “Even voorstellen: Roel

  1. Claire

    Roel, wat leuk om dit verhaal te lezen! En blijkbaar zijn we dus alledrie ‘selfmade’ wintersporters, die nauwelijks les hebben gehad. Dat zal wat worden als we ooit een keertje gezamenlijk een piste af suizen…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.