Benelux-talenten naar finale ski-challenge

De eerste deelnemers van The North Face ski-challenge hebben zich gekwalificeerd voor de grote finale in Val Thorens (FR). Tijdens de verschillende freeride- en freestylesessies gisteren en vandaag op de pistes van SnowWorld Landgraaf hebben een tiental deelnemers hun kwaliteiten getoond aan de jury. Met name de deelnemers van het Belgische Airborneteam verrasten de jury.

Snelle afdalingen en spectaculaire stunts werden beide dagen gejureerd door niemand minder dan Aurélien Ducroz. De nummer 1 van de Ski Freeride World Tour Ranking en winnaar van de Extreme de Verbier is speciaal naar Landgraaf gekomen om de skitalenten van de toekomst te beoordelen.

“De faciliteiten zijn veel constanter dan outdoor, dit biedt de jeugd de mogelijkheid om het hele jaar door te trainen. Het is daarom niet voor niets dat de eerste finaleplaatsen vergeven zijn aan deelnemers in Landgraaf”, aldus Ducroz.

The North Face ski-challenge vervolgt haar Europese tour in 8 andere Europese landen. De finale is op 12 en 13 april in Val Thorens in Frankrijk. De 60 gekwalificeerde atleten zullen daar strijden om de eer met als hoofdprijs een sponsorcontract bij The North Face, Dynastar en Lang.

Meer informatie over de NF-Skichallenge vind je op www.thenorthface.com/skichallenge

Lees ook:Zoektocht naar free-style skiërs in Landgraaf
Lees ook:Snowboard Mode 2009/2010
Lees ook:Snowchamps -verkiezing: mooie kop belangrijker dan ski-techniek?
Lees ook:3 Swatch TTR Snowboard 6-star events afgeblazen!
Lees ook:Joris Ouwerkerk door naar WK-Snowboard finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.