Het Alpenweer: plaatselijk 1 meter Sneeuw Zuidkant

Het sneeuwt hier ondertussen in Südtirol al weer een beetje. Vanaf vanmiddag barst het weer dan echt los aan de  gehele Zuidkant van de Alpen. De hevige sneeuwval zal zich vooral in de Walliser Alpen en Südtirol concentreren.


Veroorzaakt door het lagedrukgebied zichtbaar op deze kaart, is er een stroming afkomstig van de Middellandse Zee. Hierdoor komt het tot hevige en aanhoudende neerslag aan de Zuidkant van de Alpen. Grotendeels zal dit tot in de dalen als sneeuw vallen. Vanaf vanmorgen t/m vrijdag kan dat 40 tot 60 cm sneeuw opleveren. Plaatselijk zal dat echter meer dan 1 meter zijn.

De Noordkant van de Oostenrijkse Alpen is grotendeels droog en licht “föhnig”.

Op woensdag valt ook sneeuw in de Franse Alpen en in Zwitserland. Op donderdag zal de sneeuwval het hevigst zijn tussen de Walliser Alpen en Südtirol. De sneeuwgrens ligt dan in het Oosten van Südtirol en in Zuid-Oost Oostenrijk rond de 1000 meter, terwijl de meer Westelijke Zuid-regio’s waarschijnlijk sneeuw tot in het dal genieten. In de overige gebieden is het droog en aan de Noorkant van de Oostenrijkse Alpen is het nog steeds licht föhnig met temperaturen van 1 tot 5 graden C.

Op vrijdag worden in het hele Alpengebied dikke wolken met neerslag verwacht, zelfs in de Oostelijke delen van de Alpen valt hierbij sneeuw tot in de dalen. De intensiteit van de neerslag in het Zuiden neemt dan langzaam af. Met zoveel sneeuw wordt er weer een groot lawinegevaar in de Alpen verwacht. Ook zijn de temperaturen laag, met -2 tot 1 graden C in de dalen en -7 tot -10 graden C op 2000 meter hoogte.

A
A

Source: wetteronline.de, alpenverein.de

Lees ook:Let it snow, let it snow, let it snow :) !!!
Lees ook:Het Alpenweer: Sneeuw…Pauze…en Weer Sneeuw
Lees ook:Het Alpenweer: Zuidkant geniet veel Sneeuw
Lees ook:Voorspelling: sneeuw in de alpen op 6 en vanaf 9 feb!
Lees ook:Alpenweerpraat: eerst warm, daarna weer sneeuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.