Eerste Olympische Jeugd Winterspelen in Innsbruck!

De verkiezing van host voor de 1e Olympische Jeugd Winterspelen 2012 is gewonnen door Innsbruck. Dit werd gisteren in Lausanne bekend gemaakt door IOC President Jacques Rogge. De laatst overgeleven concurrent van Innsbruck, Kuopio in Finland, werd met 84 tegen 15 stemmen verslagen. Er zullen 7 sporten op het programma staan.

Na de 1e Olympische Jeugd Zomerspelen in Singapore (2010), zal Innsbruck de verantwoordelijkheid dragen voor het houden van de Winterspelen. Hier zullen zo’n 1000 sporters aan meedoen van 14 tot 18 jaar.

De 7 sporten die op het programma zullen staan zijn: biathlon, bobslee, curling, ijshockey, rodelen, schaatsen en uiteraard skiën! Van al deze sporten zal een beperkt aantal disciplines aan bod komen. Wat ik wel vreemd vind is dat snowboarden niet in het rijtje voorkomt, terwijl juist deze sport erg populair bij de jongeren is. Ook laat het sollicitatie-filmpje van Innsbruck snowboarders zien.

Naast de competitie wil het IOC ook het Olympische gevoel aan de jongeren meegeven door middel van een kultuur en leerprogramma.

De organisatie heeft nu een kleine 3 jaar de tijd om zich klaar te stomen. Aangezien Innsbruck al 2 keer eerder host voor de Olympische Winterspelen was, namelijk in 1964 en in 1976, zal dit kleinere evenement ook wel lukken denk ik. Hieronder zie je de logo’s van de Winterspelen in ’64 en ’76…Ik ben benieuwd hoe het logo er deze keer uit gaat zien

A
A

Source: olympic.org

Lees ook:Winter X Games 2009 in Aspen
Lees ook:Sneeuwluipaard vertegenwoordigt Ghana op de winterspelen
Lees ook:Hungerburgbahn verbindt centrum Innsbruck met top Nordkette
Lees ook:Nicolien Sauerbreij plaatst zich voor Olympische Spelen
Lees ook:Whistler draait op water

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.