Snowboarders NL en BE Imponeren op Oneill Evolution

Seppe Smits (17jr) bij de prijsuitreiking, 10.000 Dollar!

Nederland en Belgie tellen eindelijk mee op wereldniveau! Tenminste…bij snowboard freestyle events. Dit werd dit weekend nogmaals benadrukt bij de Oneill Evolution in het Zwitserse Davos. De Oneill evolution is een TTR event. Er werd succes geboekt op de slopestyle (5star event) en op de quarterpipe (6star event).

Belg Seppe Smits gooit hoge ogen!
Erg goed werk verrichte de 17-jarige Belg Seppe Smits (fotos) op het onderdeel slopestyle. Het slopestyle parcours bestond uit een rail, 2 big jumps, en een quarterpipe/ wallride. Hij werd hier 2e door in de halve finale TTR klassements leider Chas Guldemond (USA) te verslaan met een cab 900 en een frontside 700. In de finale was Janne Korpi (TTR nr.2) duidelijk nog een niveautje te hoog voor Seppe Smits. Seppe staat nu 16e in de TTR World Snowboard Tour, wat op zich al een verbazingwekkend goede prestatie is.

Seppe in de finale:

:
:

Steve Krijbolder pakt met succes de 10.2 meter hoge Quarterpipe aan!
De winst in het quarterpipe event ging naar Peetu Piiroinen. De trick die het hem deed voor de 20-jarige Fin was een stylish uitgevoerde backside 540 van 5,5 meter boven de quarter uit. Hiermee versloeg hij landgenoot Risto Mattila die met dezelfde sprong net iets minder scoorde. Wel won Mattila de Highest Air prijs van 9.000 dollar met een sprong van 7meter boven de koping. Ook niet verkeerd!

Het meest verrassende resultaat werd denk ik wel geboekt door Steve Krijbolder uit Zoetermeer. De Nederlandse indoor hallen werpen zo ondertussen hun vruchten af. Steve is 1 daarvan, hij was ongetwijfeld stamgast in Snowworld Zoetermeer. Hij werd in de halve finale verslagen door de uiteindelijke winnaar, maar dat was dus echt geen schande. Ookmiste hij op een haar na, een haar van 10cm zelfs, de winst bij de Highest Air. Steve sprong hier namelijk 6,9 meter!

Steve in actie:

En de finale:

:
:

Dimi de Jong: de Nederlandse Shaun White?
Ook van de partij bij beide evenementen was Dimi de Jong, 14 jaar. Hij snowbaord nog maar 6 jaar, uiteraard ook begonnen indoor in Den Haag. Jawohl! Op de slopestyle werd hij 23e en op de Quarter 13e. Helemaal niet gek, deze jongen gaat nog veel dingen bereiken waar tot nu toe geen enkele Nederlandse boarder van kon dromen. Hou zijn (TTR) resultaten dus maar in de gaten (hier)! Ook nog maar een fimpje van hem, dit is Dimi op de Oneill evolution afgelopen week en daaronder Shaun White (snowboard en skateboard superstar) toen hij ook nog een (b)rookie was. Ook Shaun, nu 21 jaar, begon met boarden rond zijn 8e. Deze beelden zijn van 2000, toen hij 13 was, kunnen we een beetje inschatten wat Dimi de Jong gaat bereiken (eigen video game al in de maak Dimi?)

Dimi:

:
Shaun White:

Lees ook:Winter X Games in Tignes: mooie beelden!
Lees ook:Resultaten Air & Style in Innsbruck
Lees ook:Red Bull Snowscrapers: Snowboarden in Hartje New York
Lees ook:X-Games 2010: Shaun White crashed hard, en dan…
Lees ook:3 Swatch TTR Snowboard 6-star events afgeblazen!

Eén reactie op “Snowboarders NL en BE Imponeren op Oneill Evolution

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.