Après Ski Overzicht Salzburgerland!

Vertrek je morgen naar het Salzburgerland, en ben je niet vies van een beetje après-skien? Bekijk dan onderstaand overzicht maar eens! Hier vind je namelijk alle après-ski hotspots per skigebied in het Salzburgerland!

Het Salzburgerland en après-ski
Een dagje skiën in het SalzburgerLand is pas voorbij als de nacht valt. Wie eerder naar huis gaat, mist de bekroning: de après-ski. Authentiek, modern of gewoon luidruchtig en gezellig, die hoort er altijd bij. Dat schijn je in deze streek al in de skischool te leren. Bekijk hier de après-ski hotspots voor jouw skigebied! Als je nog aanvullingen hebt, laat dan aub een reactie achter zodat je je mede-après-skiers in de goede richting kan helpen!

Flachau
Met 21 hutten is het in Flachau nooit ver van de piste naar de après ski en vervolgens rechtstreeks het nachtleven in. Legendarische bars als Fire & Ice, Yeti’s Partyhouse, de Pub-Bar Hoo-Ruck zijn intussen tot ver over de grenzen bekend.

Saalbach Hinterglemm
In Saalbach Hinterglemm is het feesten en flirten in de  ongeveer 40 hutten en vele sneeuwbars, pubs en disco’s. Beroemde gelegenheden als de Rosswandhütte, “Zum Turm“,  het Spiegelberghaus of de Sonnalm hebben ervoor gezorgd, dat de regio tot de meest geliefde après ski bestemmingen in het  SalzburgerLand behoort.

Een echte klassieker is de Hinterhag Alm. Onder het motto “Auf geht’s mit de Schi, beim Hinterhag is Almpartie“ wordt van 16 tot 18 uur gezongen en geflirt en om 17 uur wordt de beroemde Herzerldans gedanst. Rustiger en gezelliger wordt het op de alm tussen 21 en 24 uur,  wanneer biologische specialiteiten geserveerd worden.

Zell am See – Kaprun
Bij de après ski in Zell am See-Kaprun leer je de bergen van een heel andere kant kennen: in meer dan 30 bars, pubs en clubs verandert de nacht in dag. Na zonsondergang komen de straten opnieuw tot leven: „It’s party time“!

De Craizy Daisy, de Pinzgauer Diele, de Dorfschenke, de Jausenstation Sonnenhütte of de Waldgasthof Köhlergraben mag je niet missen.

Obertauern
In Obertauern ga je na het skiën niet zo snel naar huis. In legendarische bars als de Lürzeralm, de Taverne, People, Mankei Alm, Latschnalm, Gruberstadl of het Gnadenalmstüberl duurt de nacht meestal langer dan de dag. En dat dagelijks!

Hochkönigliche Schmankerlhütten
Voor een maaltijd van niveau kan men terecht in de  “Hochköniglichen Schmankerlhütten“. In deze 15 hutten zijn vele lokale specialiteiten te krijgen zoals de Pinzgauer “Kasnockl’n“ (pasta met kaas), “Pofesen“ (gebakken boterhammen), plaatselijke boerenkaas, “Blunzen“ (bloedworst), “Vegei“ (lijsterbesschnaps), “Palatschinken mit Marillenmarmelade“ (pannenkoek met abrikozenjam), “Topfenstrudel“ (kwarktaart) of “Germknödel“ (zoete gistdeegballen).

Leogang
De Alte Schmiede in Leogang is dagelijks vanaf 14 uur geopend voor de beroemde après ski met dj Crazy Willy. De sfeervolle details laten zien dat dit gebouw uit het jaar 1882 stamt. Als ketel voor de heerlijke “Jagatee“ dient de oude zaagselkachel met een doorsnee van anderhalve meter.

Maar het prachtig gemetselde, historische gewelf, gemaakt van 6.000 stenen met het keizerlijke wapen, is toch de echte blikvanger. Meer informatie op www.krallerhof.at, www.alteschmiede-leogang.com

Pongau

Een eveneens historische ambiance biedt de Oberforsthof Alm in St. Johann im Pongau. Terwijl zich dagelijks vanaf 14 uur maximaal 160 feestvierende skiërs in de Almi Schirmbar verzamelen, is er ´s avonds de mogelijkheid om lekker te eten: internationale topkoks verwennen de gasten in authentieke sfeer. Live-bands lokken de gasten, ook na een lange skidag, de dansvloer op.

Großarltal
De Saukaralm is de hoogst gelegen hut in het Großarltal en is één van de mooiste uitzichtpunten in de regio. Met een indrukwekkende zonsondergang op de achtergrond genieten wintersporters hier boven van regionale specialiteiten.

Culinair centrum Filzmoos
In Filzmoos kun je bijzonder lekker eten. Traditionele boerenspecialiteiten staan er In de Oberhofalm op het menu, bereid met seizoensproducten als daslook, paddestoelen, pompoen, wild en lamsvlees. Op de Unterhofalm daarentegen komen vooral liefhebbers van een eenvoudige, makkelijke keuken en steengrillen helemaal aan hun trekken.

Alvast in de stemming komen?
Bekijk hier de Apres-ski Hits 2009 top 10 van wintersport.blog.nl! En oefen deze alvast….(bekijk clipje):

Internet:
- www.vakantie.salzburgerland.com
- www.flachau.com
- www.saalbach.com
- www.zellamsee-kaprun.com
- www.obertauern.com

Lees ook:Amsterdam een klein beetje in wintersportsfeer
Lees ook:Witte Wereld – hoe sneeuwzeker is een wintersportgebied
Lees ook:Om alvast weg te dromen: moeilijke afdalingen in Oostenrijk
Lees ook:Maak kans op een skitrip
Lees ook:Update: seizoensopeningen 2007-2008

4 reacties op “Après Ski Overzicht Salzburgerland!

 1. Frenk

  Sorry, maar dit is niet echt compleet.
  In Flachau ga je naar de Hofstadl voor apres ski. Of met mooi weer naar de dampfkessel…

  Meer info: Apres ski in Flachau

    /   Beantwoorden  / 
 2. Carlos

  Wat een flutlijst.
  In Hinterglemm moet je zijn in de Goassstall, Tanzhimmel en Apres-ski Paleis

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.