Skiline – hoeveel heb jij geskied vandaag?

Altijd al willen weten hoeveel je hebt geskied of gesnowboard op een dag? Hoeveel hoogtemeters je gemaakt hebt?  Bewaar je skipas, en zoek het op op een internet site!

:Hoe het werkt

Hoe het werkt

Alle zichzelf respecterende skigebieden hebben tegenwoordig een systeem met automatische poortjes om de lift in te komen. Als het systeem dan toch weet wanneer welk pasje welke lift nam, waarom die gegevens niet aan de skiër of snowboarder ter beschikking stellen? En omdat je weet hoeveel hoogtemeters een lift stijgt, kan je meteen laten zien hoeveel hoogtemeters de skiër of boarder gepakt heeft. Dat is het idee achter skiline, een internetsite waarmee skiërs en boarders kunnen zien hoeveel hoogtemeters ze hebben afgelegd op een dag.

Het enige wat je als skiër moet doen is het nummer van je liftpas invoeren! Vervolgens krijg je een grafiek te zien met de liften die je genomen hebt, de pistekilometers die je afgelegd hebt, en de kilometers die je in de lift hebt gezeten.

Skigebieden

Skiline werkt inmiddels al in een groot aantal skigebieden in Oostenrijk, en een paar in Italië, Zwitserland, en Duitsland. Check de skiline site om te zien of ze ook van skiline gebruik maken in jouw gebied. En zorg dat je in de top 100 komt!

Uitgeprobeerd

Ben zelf vorig jaar in de 4 Vallées, Zwitserland, geweest. En ik ben niet zo’n opruimer. Dus ik kon mijn skipas nog ergens vandaan scharrelen in m’n rommelkamer. En wat blijkt… Skiline werkt kennelijk niet voor het hele skigebied. Dus er vallen grote gaten in de grafieken. Jammer. Werkt het voor de andere gebieden beter? In elk geval voor Hinterglemm, zoals blijkt uit het reisverslag van Dave van vorig seizoen. Toen plaatsten we trouwens ook al een klein stukje over skiline.

Plaats een reactie als je het ook hebt uitgeprobeerd, ik ben benieuwd!

Lees ook:Je Eigen Ski-/Board Statistieken Online bij Skiline!
Lees ook:Levensmoe? Ski-Gliding de sport voor jou…
Lees ook:Shoot my ride – je wordt gefilmd in het snowpark
Lees ook:Goedkope skipas Les Arcs of La Plagne
Lees ook:Echt of fake? Personal Ski Lift (video)

2 reacties op “Skiline – hoeveel heb jij geskied vandaag?

  1. xlpharmacy

    Klinkt ongelooflijk interessant, kunnen ze krijgen al deze gegevens met slechts een paar nummers en credit card.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Cindy1242465

    Ik heb afgelopen jaar voor de tweede keer het systeem uitgeprobeerd. De eerste keer was in Söll en de tweede keer in Sillian. In Söll heeft het prima gewerkt maar in Sillian had ik hetzelfde probleem. Doordat er bij een enkele lift geen electronische poortjes zijn wordt er neit geregistreerd. Erg jammer maar vind het wel een leuk speeltje.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.