3D pistekaarten met filmpjes van de pistes en liften

Het Oostenrijkse bedrijf GPixS360 is kort geleden begonnen met het maken van fraaie 3D skikaarten met behulp van Google earth. Naast de gebruikelijke informatie van een pistekaart, staan er ook filmpjes op van de afdalingen en de liften. Een makkelijke manier om het skigebied vanachter je beeldscherm te verkennen!

Het is nog niet zo interactief als de pisteview van Google, waar ik laatst over schreef, maar het is wel erg leuk. En er zijn meer skigebieden in 3D te zien dan alleen het Olympische gebied in Whistler.

Jammer genoeg kan ik nergens een overzicht vinden van alle gebieden waarvan SkiPixS kaarten zijn. Een aantal gebieden op berfex.com hebben in elk geval wel een dergelijke kaart; bijvoorbeeld Kitzbühel / Kirchberg, St Anton en Zermatt

Links: site van GPixS360, bergfex.com met SkiPixS van veel skigebieden.

Lees ook:Na Google streetview nu ook Google pisteview?
Lees ook:Whistler draait op water
Lees ook:Olympisch skigebied ter veiling tijdens Spelen
Lees ook:Handig hulpmiddel “Kies je wintersport bestemming”
Lees ook:Skiline – hoeveel heb jij geskied vandaag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.