Lentekriebels op de lange latten: het festivalseizoen in de sneeuw begint…


Het begint echt lente te worden in Nederland! De vogels fluiten erop los, er wordt gediscussieerd over rokjesdag, die volgens de één al is geweest, maar volgens de ander nog moet komen. Op mooie dagen zitten de terrassen alweer vol…
Voor de meesten is het skiseizoen al voorbij, maar de echte fanatiekeling kan zich nog uitleven op het witte goud. Veel skigebieden zijn nog wel even open. Bovendien organiseren veel skigebieden leuke evenementen aan het einde van de het seizoen. Bekende artiesten als Amy McDonald, Alicia Keys en Fatboy Slim komen nog even een feestje bouwen in een aantal skigebieden.

Wintersporten in de lente
Wintersporten in de lente is anders dan in de winter. Zo kun je na het skiën vaak nog wel even in de zon op het terras zitten, dankzij de zomertijd is het langer licht. Verder is het vaak een stuk minder koud – je dikke skijas kun je in de koffer laten. Nadeel is natuurlijk wel dat de sneeuw vaak ook wat minder is. Vaak vriest het ‘s nachts nog, dus ‘s ochtends vroeg zijn de pistes nog prima, maar in de loop van de dag worden met name de lager gelegen pistes wat papperiger.

Evenementen
Steeds meer skigebieden organiseren leuke evenementen en muziekfestivals aan het einde van het seizoen. Zo kun je een weekje lenteskiën combineren met een leuk concert.

4 april Top of the Mountain Easter Concert, Ischgl Concert op de Idalp, 2300 meter hoogte, van Sportfreunde Stiller. Klik.

5-10 april Snowbombing, Mayrhofen Muziekfestival met concerten op bijzondere plaatsen. Met ondermeer De La Soul, Fatboy Slim, 2ManyDJs en Editors. Klik.

5 – 10 april Yeti Festival, Nassfeld Dance event in het Oostenrijkse Nassfeld. James Priestley, Eddy Temple-Morris, Stuart Patterson, en nog veel meer DJs zullen hier draaien. Klik.

7 – 10 april Caprices, Crans Montana Muziekfestival. Amy McDonald, Milow, Ziggi & the Renaissance Band, Carl Cox, en nog veel meer bekende artiesten en DJs. Klik.

10 – 11 april Snowpenair, Grindelwald Muziekfestival met Amy McDonald, Foreigner, Klostertaler en nog veel meer artiesten. Klik.

13 – 17 april Zermatt Unplugged Zermatt heeft voor dit festival een aantal hele grote namen weten te strikken, waaronder Lionel Richie, Billy Idol en Jason Mraz. Klik.

1 mei Top of the Mountain, Ischgl Concert van Alicia Keys op de Idalp. Klik.

Welke skigebieden zijn nog open?
Val Thorens, Tignes, Ischgl, Sölden, Zermatt: allemaal gebieden waarvan bekend is dat ze tot eind april open zullen zijn. Maar er zijn veel meer gebieden die nog lang open zijn. Op bergfex staan handige overzichten:
Oostenrijk
Zwitserland
Italië
Duitsland

En op skiinfo.fr vind je de sluitingsdatums van de Franse skigebieden.

Lees ook:Méér dan sneeuw: leuke events in wintersportgebieden
Lees ook:Elton John sluit seizoen af in Ischgl
Lees ook:Video: Elton John in Ischgl mei 2008
Lees ook:Volop Sneeuw en Party’s in Ischgl
Lees ook:Snowbombing @ Mayrhofen

Eén reactie op “Lentekriebels op de lange latten: het festivalseizoen in de sneeuw begint…

  1. Oostenrijk

    Je kunt vanaf de zomer vaak ook al je appartement in Oostenrijk boeken!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.