Mijn kniebressure: deel 4

Na een lange reis zijn we eindelijk weer aangekomen in Nederland. Nu is het wachten geblazen op de doktersafspraak…

Eindelijk na een week of twee is het zover: de eerste afspraak op de poli voor mijn knie. Ik krijg een arts in opleiding tot orthopeed. Vriendelijke man die mijn knie goed onderzoekt, voor zover het gaat aangezien hij zo dik is als mijn bovenbeen. Hij verteld mij dat ik een rontgenfoto moet laten maken omdat de foto’s van de Zwitsere arts onduidelijk zijn. Braaf doe ik wat hij zegt en een half uur later zit ik weer in zijn behandelkamer. Gelukkig is mijn knie niet gebroken, daar was hij bang voor. Ik moet een afspraak maken voor een MRI en vanuit daar zien we weer verder. Ik probeer een afspraak te maken bij de balie maar die zegt dat ik alleen een formulier in hoef te vullen en dan contacten zij mij. Fijn…

Een week later krijg ik bericht dat ik over 3 weken een MRI kan laten maken. Zucht… Wat duurt het allemaal lang. Weer drie weken later laat ik netjes een MRI maken en pas twee weken later krijg ik de uitslag: Niets aan de hand mevrouw! “Waaaaat?!?” Ja ze kunnen niets zien, alles lijkt in orde op flinke ‘bone-bruise’ na en bloed in de knie. Goh, dat hadden we niet verwacht, zeker niet na wat de Zwitserse arts zei. Prima dus, nu alleen nog mijn spieren weer sterk maken en ik kan weer skiën!

Ondertussen heb ik me aangemeld voor fysiotherapie. Drie keer per week ga ik braaf naar hen toe en merk dat mijn spieren weer enigszins bijkomen. Inmiddels zijn we drie maanden verder. Toch blijf ik instabiliteit houden in mijn knie, maar de dokter heeft gezegd dat er niets aan de hand is dus gooi ik het op spierverslapping.

Dan gebeurt het onvermijdelijke: ik maak een draai op de trap en KLONK! Daar klapt ie weer uit zijn sokkel. Dit maal minder erg dan op de piste. In ieder geval ben ik ineens, onbedoeld, heel snel beneden! Mijn knie doet erg pijn maar na een paar uur zakt dit weer. Ik vertel het mijn fysio. Tja, zegt hij, daar was ik al bang voor! Maak maar direct weer een afspraak met de orthopeed! Daar gaan we weer…

Wordt vervolgd…

Lees ook:Mijn knieblesure: deel 3
Lees ook:Mijn knieblessure: deel 2
Lees ook:Mijn knieblessure: deel 1
Lees ook:Even voorstellen: Anne
Lees ook:Lekker telemarken in Tignes

2 reacties op “Mijn kniebressure: deel 4

 1. Marleen

  Hi Anne,

  Waar blijft deel5? Dan kan je naar het goede nieuws gaan toewerken!

  Groetjes,
  Marleen

    /   Beantwoorden  / 
  1. Anne

   It’s coming!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.