Duitsland: ideaal voor een last minute wintersportvakantie

Winter Wonder Land, by photographrdotnet

Duitsland is voor Nederlanders de meest dichtsbijzijnde wintersportbestemming, en daardoor ook heel geschikt voor een lang weekend skiën. Binnen een paar uur kan je vanaf Nederland al op de skipiste staan. De wintersportgebieden variëren sterk. In Winterberg en het Zwarte Woud kun je terecht voor zachte hellingen. Voor meer uitdagende pistes kan je beter naar de Beierse Alpen gaan. Behalve skiën en snowboarden wordt er in Duitsland veel gelanglaufd. Dat zie je ook steeds bij de Olympische Winterspelen, waar Duitse sporters uitblinken in langlaufen. De skigebieden in Duitsland zijn over het algemeen zeer kindvriendelijk. Voor feestgangers is er minder te doen: er zijn beduidend minder après ski gelegenheden dan in Zwitserland en Oostenrijk.

De verkeersregels in Duitsland schrijven voor dat auto’s in de winter moeten zijn voorzien van winterbanden, voldoende ruitensproeiervloeistof en goede ruitenwissers. Als je hier niet aan voldoet kan je een boete krijgen en aansprakelijk worden gesteld als je betrokken raakt bij een ongeluk. In sommige omstandigheden kan ook het gebruik van sneeuwkettingen verplicht zijn. Dit geldt voor alle voertuigen, ook voor auto’s met vierwielaandrijving. Met sneeuwkettingen mag je niet harder dan 50 kilometer per uur rijden.

Het Sauerland is een werkelijk schitterende gevarieerde skiregio met natuurlijk het grote skigebied van Wintersberg en kleinere gebieden als die van Willingen. De sneeuwzekerheid is echter niet altijd even betrouwbaar. Hoe verder je naar het westen gaat, hoe groter de sneeuwzekerheid is. Door grote investeringen in kunstsneeuwinstallaties is de kans dat je in de wintermaanden kan skiën enorm verhoogd. Omdat de Duitse wintersportgebieden zo dichtbij liggen, zijn zij ideaal voor last-minute ski-tripjes. Volg de sneeuwberichten goed en als het er goed uitziet boek je snel een vakantiehuis in Duitsland op de website van  HomeAway en stap je in de auto. Wel eerst checken of je de winterbanden hebt gemonteerd!

Door: Kirsten Voets

Bron: www.homeaway.nl

Foto: photographrdotnet

 

Lees ook:Winterbanden – veiliger, en vaak verplicht
Lees ook:Hoe zit het nou met die winterbanden?
Lees ook:FAQ: sneeuwkettingen. Hoe gebruik ik ze?
Lees ook:Winterbanden ook in Oostenrijk verplicht
Lees ook:ADAC Winterbanden Test 08/09: Bespaar niet op Kwaliteit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.