Aantal wintersportboekingen daalt

Het Parool meldt dat er maar liefst 50.000 minder wintersportvakanties geboekt zijn dan vorig jaar rond deze tijd. Dat is een afname van ruim 9 procent, zegt Frank Oostdam, directeur van de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen).

Enig lichtpuntje is dat mensen hun vakantie steeds later boeken. Daarom maakt de brancheorganisatie zich vooralsnog geen zorgen. Laat boeken is al geruime tijd een trend, maar de onzekerheid over de omstreden kabinetsplannen heeft dit jaar volgens Oostdam zeker meegespeeld. Minder boekingen wil trouwens niet zeggen dat er minder Nederlanders op wintersport gaan, omdat er ook mensen zijn die direct boeken en niet via een touroperator. Toch verwacht Oostdam niet dat het niveau van 2011 wordt gehaald.

Bron: Parool

Lees ook:Wintersportboekingen: een gemengd beeld
Lees ook:ANVR: aantal boekingen voor wintervakantie stijgt 4%
Lees ook:Landal Skilife heeft een goed seizoen!
Lees ook:Daling Aantal Gipsvluchten
Lees ook:Zal de sneeuw weer pas eind maart komen?

2 reacties op “Aantal wintersportboekingen daalt

 1. Treinkaartje Kopen

  De crisis houdt ondertussen ook wel erg lang aan. Denk dat de meeste mensen de gevolgen van de crisis nu toch wel hebben ondervonden en daarom wat terug houdende zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Bartelds

  Wintersport hoeft niet duur te zijn. Bijvoorbeeld in de Auvergne (www.lelioran.com). En overnacht bijvoorbeeld in een chambres d’hotes. Prijzen voor accomodatie, eten en skipassen veel lager dan in de grote gebieden. Maar toch ruim 60KM piste bij Le Lioran en daarnaast veel andermogelijkheden (tour met huskies, sneeuwwandelen over de bergkammen, langlauf, sneeuwwscooters en zelfs een schaatsbaan).

  En buiten de Franse schoolvakanties, totaal geen wachtrijen bij de liften

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.