Seizoen al in volle gang!

Audi FIS World Cup Champ Ted Ligety. U.S. Ski Team ©

De meeste skigebieden hebben hun deuren geopend en er wordt al volop geskied! Ook het wedstrijd skiën is in volle gang. Hier vind je een korte beschrijving van de winnaars van de slalom, super-G, de afdaling en meer!

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Heren

Bij de mannen was Ted Ligety weer heer en meester: na de eerste wedstrijd in november, waar  de Amerikaan superieur op de reuzenslalom was, won hij in BEaver Creek ook de tweede reuzenslalom van het WB-seizoen. De Italiaan liet in Beaver Creek de Noren Aksel Lund Svindal en Kjetil Jansrud achter zich.  Aksel Lund Svindal is in het Canadese Lake Louise winnaar geworden van de eerste wereldbekerafdaling van het seizoen. De Noor Aksel Lund Svindal heeft een dag na zijn overwinning op de WB-afdaling ook de Super G in het Canadese Lake Louise op zijn naam gebracht. Christof Innerhofer heeft de tweede afdaling van het WB seizoen gewonnen. Een verrassing was de Italiaan Matteo Marsaglia. De relatief onbekende Marsaglia stond ooit eerder op het podium, maar won in Beaver Creek een Super G voor de wereldbeker. De eerste slalom van het wereldbekerseizoen in het Finse Levi is gewonnen door de Zweed Andre Myhrer. Myhrer ging na de eerste run al aan de leiding, en werd op de voet gevolgd door de Oostenrijker Marcel Hirscher.

Dames

Bij de dames doen Tina Maze en Lindsay Von het erg goed: Tina Maze heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe wereldbekerseizoen op haar naam geschreven. De Sloveense skiester won, evenals in 2003 en 2006, de reuzenslalom in het Oostenrijkse Sölden. Vonn heeft in het Canadese Lake Louise, na haar ontslag uit het ziekenhuis, voor de tweede dag op rij een Wereld Beker afdaling gewonnen. Daarnaast troefde ze Maze af in het Zwitserse St. Moritz de door de wereldbekerwedstrijd op de Super G op haar naam te schrijven. Ze was 0,37 seconden sneller dan Maze. Voor de 28-jarige Vonn is het alweer de veertiende overwinning in het Canadese ski-oord en de 56ste WB-zege in totaal! She’s still on a roll! Maria Höfl-Riesch heeft in het Finse Levi, ondanks een fikse heupblessure, de eerste slalom wedstrijd van het seizoen voor de wereldbeker gewonnen. Snowboardster Nicolien Sauerbreij begon haar wedstrijdseizoen afgelopen zaterdag met de negende plaats bij de Europa Cup parallelreuzenslalom in Lachtal. Zondag deed Sauerbreij in Lachtal ook nog mee aan de tweede Europa Cup-wedstrijd en plaatsste zich wederom op de negende plaats.

 

Lees ook:Aksel Lund Svindal wint World Cup skiën Overall
Lees ook:FIS Alpine Ski World Cup: Svindal is Terug!
Lees ook:Skiën: Schild op slalom weer oppermachtig
Lees ook:WK Skiën: driemaal goud voor Anja Paerson
Lees ook:Dit weekend eerste afdaling en Super-G

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.