Candide Kamera: bijzonder mooie freeski filmpjes

Candide Thovex, de Franse freerider uit La Clusaz, heeft een nieuw filmproject opgezet: Candide Kamera. De eerste twee filmpjes van dit project zijn erg fraai, zoals je hieronder kunt zien.

Candide Thovex was jarenlang op topniveau aan het freeriden, tot hij in 2007 ernstig geblesseerd raakte aan zijn rug. Twee jaar lang kon hij niet deelnemen aan de competitie. Toch heeft hij niet stilgezeten; in die jaren is hij zijn project Candide Kamera begonnen.

In het kader van Candide Kamera maakt hij mooie freeski filmpjes. Anders dan de meeste filmpjes die ik ken. Geen timmerende punkbands op de achtergrond, maar rustige, ietwat melodramatische muziek. Mooie beelden, niet alleen van Candide die tekeergaat op prachtige hellingen, maar ook de schoonheid van de bergen krijgt de nodige aandacht.

Voor Candide is een berghelling één groot snowpark. Lawinehekken? Dat zijn fraaie jumps. Een meertje? Met genoeg vaart waterski je eroverheen. Een kloof? Daar spring je overheen!

Oh ja. Die rugblessure is over. Dit jaar is Candide teruggekeerd in de competitie, en heeft meteen maar even de Freeride World Tour 2010 gewonnen.

Bekijk hieronder de eerste twee filmpjes van zijn Candide Kamera project. Onder het motto: After struggling with a major injury and a long break from riding, Candide is hungry.

Link: CandideKamera.com

Lees ook:Ski porn!
Lees ook:Prachtige winterse time lapse filmpjes
Lees ook:Drie Nederlandse wintersportdoden dit weekend
Lees ook:Teaser for the teaser – extreme ski en snowboard filmpje
Lees ook:RTL Wintersport en Snowchamps achter de schermen

2 reacties op “Candide Kamera: bijzonder mooie freeski filmpjes

 1. HosseklosHenkie

  je begrijpt het niet, hoe komt zo iemand nou aan een rug blessure ?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jon Ragetli

   Ja ik snap het ook niet hoor! Hij skiet nooit rode of zwarte pistes!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.