Kiest Clapton voor Völkl?

Wat moet een gitarist met Völkl? Of met Marker? Die maken toch ski’s, en bindingen? Ja. Maar Völkl en Marker komen elk ook met een Gibson gitaar. Van deze bijzondere exemplaren zullen er maar enkele geproduceerd worden, in Gibson’s Custom Shop, in Nashville, in de Verenigde Staten. En het is niet zomaar een publiciteitsstunt, het is ook de bedoeling geld in te zamelen voor een goed doel.

Völkl

De Völkl gitaar (foto hierboven) is een zwarte Custom Les Paul, met grafische elementen van Völks Gotama ski model. Een veelzijdige ski, die goed presteert in poeder, en op de piste. Volgens Völkl de beste in zijn klasse, net als de Les Paul.

Marker

De gitaar van Marker is een Flying V, met het Rule the Mountain logo van Marker. De agressieve vorm van de gitaar past goed bij Marker’s populariteit in de markten voor de jeugd en freeski.

Veiling

Eind januari, na de SIA wintersportbeurs, worden de gitaren geveild. De opbrengst van de Völkl gaat naar Protect Our Winters, een organisatie die het bewustzijn voor de klimaatsverandering wil vergroten. Het geld dat Marker opbrengt gaat naar de familie van Shane Mc Conkey, de bekende freerider die afgelopen maart is overleden toen hij aan het filmen was voor zijn nieuwste film.

Links: wintersporters.nl over Shane Mc Conkey; Völkl en Gibson over de gitaar.

Lees ook:Legendarische Skiër Shane McConkey (39) Verongelukt
Lees ook:Sneak Preview 2009 op de ISPO
Lees ook:Steun Doe Een Wens en krijg gratis Snowworld kaarten
Lees ook:Leren van andermans “fouten”
Lees ook:Tijdelijk goedkoop vliegen op wintersportbestemmingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.