Sneeuwpoppen, snowboarden, skiën en langlaufen in Nederland

Jammer genoeg zijn er hier in Nederland niet zoveel bergen. Toch is het echt genieten met die forse laag sneeuw! En echte die-hards pakken gewoon hun snowboard uit de kast, of huren een paar langlaufski’s en gaan los in het bos…


Sneeuwpoppen
Op diverse plaatsen in Nederland worden sneeuwpop wedstrijden gehouden.

Bovenstaande foto is een inzending voor de sneeuwpopwedstrijd van de Leeuwarder Courant. Tot zondagmiddag 6 uur kan je meedoen.

Ook in Hattem kun je meedoen met een Sneeuwpop wedstrijd. Ofwel door vanmiddag ‘live’ mee te doen in recreatiepark De Leemkule, ofwel door je foto op te sturen.

Mocht je nu even geen tijd hebben, kan je volgende week meedoen met de wedstrijd in Noordwijk. 27 december is het zover, of er nu ‘echte’ sneeuw ligt of niet. In dat laatste geval wordt er voor kunstsneeuw gezorgd.

Snowboarden
Weer even on-topic – dit is natuurlijk een wintersport blog: in het Noorderplantsoen in Groningen werd er gesnowboard. Er is geen lift om je weer omhoog te brengen, maar ja, dat is ook niet nodig op zo’n klein hellinkje.

Helaas mag ik de foto hier niet plaatsen, maar check hem op nufoto!

Skiën
Op kunstskibaan Wezuperbrug in Drenthe ligt een echt pak sneeuw, dus daar kan nu volop écht geskied worden.

Langlaufen
In het vlakke Nederland is het prima langlaufen: op diverse plaatsen zijn er in het bos ook al langlaufers gesignaleerd. Heb je zelf geen langlauf latten? Ga dan naar Dalfsen; camping Starnbosch verhuurt ze! Verder is er een echte langlaufloipe uitgezet in het Kuinderbos, in de Noordoostpolder. Er ligt daar 15 cm sneeuw, dus een prachtige omgeving om te langlaufen! De loipe start bij restaurant De Wipkip (wat een naam!), Kuinderweg 52, Kuinre.

Langlaufen kan ook uitstekend op de Sallandse Heuvelrug. Vanaf De Wilgenweard vertrekken er diverse routes, en je kan er ook materiaal huren. Op 6 januari is er ‘s avonds een fakkeltocht voor langlaufers.

Houd de site van de Nederlandse Skivereniging in de gaten voor meer leuke sneeuwuitjes in eigen land! En, nog belangrijker: geniet! Het is niet vaak zo mooi winters in Nederland!

Lees ook:Foto van de Week!
Lees ook:Foto van de Week!
Lees ook:Foto van de Week!
Lees ook:Foto van de week!
Lees ook:Foto van de Week!

2 reacties op “Sneeuwpoppen, snowboarden, skiën en langlaufen in Nederland

 1. Marian Freriks

  De Wilgenweard in Nijverdal heeft 2 routes voor langlaufers uitgezet over de heuvels en door de prachtige bossen van de Sallandse Heuvelrug.
  Er is volop langlaufmateriaal te huur bij De Wilgenweard.
  woensdag 6 jan. is er een fakkeltocht voor langlaufers!

    /   Beantwoorden  / 
 2. JAN

  L.S.

  Wij attenderen u graag op http://www.miracolo.nl en daarin bv. de zonnebril/video/audio
  Filmen met losse handen

  We willen graag een kortingsactie doen t.g.v.uw leden/bezoekers middels een code, die bij
  u hoort

  LUCTOR CV
  POSTBUS 9711
  4801 LV BREDA

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.