Zwitsers goud op afdaling; Canadezen stellen teleur

De Zwitser Didier Defago heeft zojuist het goud gepakt op het koningsnummer van het alpine skiën, de afdaling. De Noor Aksel Lund Svindal en de Amerikaan Bode Miller werden tweede en derde.

Het was puur genieten om de race in Whistler te bekijken. De als achtste gestarte Bode Miller stond lange tijd op de eerste plaats. Met name het eerste gedeelte van zijn race was erg goed – niemand die zijn snelle start kon verbeteren. Zo ook de als 16e gestarte Noor Svindal. Maar aan het einde kon hij Miller net voorbij gaan. Hij was twee honderdste sneller.
En toen vertrok Didier Dufago uit het starthok. Ook hij kon niet tippen aan de fantastische start van Miller, maar reed een soortgelijke race als Svindal. Alleen aan het einde was hij net iets sneller: zeven honderdste.

De gehele top 3 finishte dus op slechts negen honderdste van elkaar.

Voor de Canadezen was het een wat teleurstellende race, want de verwachtingen waren hooggespannen. Oorspronkelijk was de afdaling die voor zaterdag gepland stond, de eerste sport waar medailles verdiend konden worden, en heel Canada verwachtte dat ook. Toch konden de Canadezen het thuisvoordeel van een dolenthousiast publiek, en het feit dat men buitenlandse skiërs nauwelijks had laten trainen op de wedstrijdpiste, niet benutten. Robbie Dixon kwam niet eens aan de finish, en van de overige drie afdalers kwam Erik Guay niet verder dan de vijfde plek.

Voor de Zwitsers toch ook een verrassend resultaat. Hoewel Defago dit seizoen prima resultaten liet zien, waren alle ogen toch gericht op Didier Cuche, die als zesde eindigde. De Oostenrijke Walchhofer, die op de training eerste was geworden, stelde teleur met een tiende plaats.

Lees ook:WK Alpine Skien: John Kucera wint Afdaling
Lees ook:Alta Badia: Kalle Palander wint reuzenslalom
Lees ook:Spectaculaire races in Moscow
Lees ook:WK Alpine Skien: Didier Cuche wint Super-G
Lees ook:Skier Macartney zwaar gewond in Kitzbuhl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.