Het geheim van Lindsay Vonn: kaas


Lindsay Vonn, de Amerikaanse die in Vancouver al een bronzen medaille haalde op de Super-G, en goud op het koningsnummer van de afdaling, had een geheim middel om van haar scheenbeen blessure af te komen: kaas. Topfen, om precies te zijn.

Vonn doet het erg goed dit seizoen – ze heeft al twee medailles op zak, en staat eerste in het Worldcup Overall klassement. Toch was het in de aanloop naar de winterspelen maar de vraag of ze op de pistes in Whistler ook goed zou kunnen presteren, ze had last van een vervelende scheenbeenblessure.

Toen ze afgelopen woensdag goud had gewonnen op de afdaling, vertelde Vonn aan de pers het grote geheim achter haar snelle herstel van de scheenbeenblessure. Ze had haar been ingepakt in Topfen, een Oostenrijkse kaassoort, een veel gebruikt ingrediënt in Schtrudel en desserts.

Vonn, die als enige skiester in het damescircuit het lef én de benen heeft om op mannenski’s te skiën, heeft wel meer eigenaardigheden. Zo heeft ze na een overwinning op de afdaling in Val d’Isère in 2005 een koe gewonnen. Die koe werd haar natuurlijk niet serieus aangeboden, maar was een publiciteitsstunt van een sponsor. En als ze de koe niet wilde, zou ze natuurlijk meer prijzengeld uitgekeerd krijgen.

Maar tot grote verbazing van de organisatie koos Vonn toch voor de koe. “Ik wilde de koe houden! Het was verwarrend, vooral omdat ze nauwelijks Engels spraken, en ik geen Frans. Toen mijn coach het allemaal aan het regelen was, werden ze behoorlijk enthousiast toen ze realiseerden dat ik de koe wilde houden, al hebben ze volgens mij sindsdien nooit meer een koe als prijs aangeboden – ik vermoed dat ze niet wilden dat mensen de koe houden.”

Olympe, de koe, heeft inmiddels al voor nageslacht gezorgd. Kalfjes Sunny en Karin, de laatste vernoemd naar de zus van Vonn. Ze wonen bij een vriend van Vonn in Kirchberg, Oostenrijk, vlakbij de plaats waar ze ‘s winters regelmatig traint.

Lees ook:WK Alpine Skien: Vonn wint Afdaling
Lees ook:Lindsey Vonn Blesseert zich aan Fles Champagne
Lees ook:Lindsay Vonn Wint Overall World Cup Alpine Skiën
Lees ook:Lindsay Vonn afgevoerd met helicopter
Lees ook:WK Alpine Skien: Kathrin Zettel Wint de Combinatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.