Parallelslalom: Sauerbreij als tweede naar laatste zestien

Op de flanken van Cypress Mountain is Nicolien Sauerbreij het olympische toernooi parallel reuzenslalom snowboard uitstekend begonnen. Door twee goede runs in de eerste ronde is de Nederlande snowboardster als tweede door naar de achtste finales.
Na de eerste run stond Sauerbreij op de vierde plaats, maar door een uitstekende tweede run kwam ze op de tweede plaats te staan, en laat daarmee zien dat ze in vorm is.

Tijdens de tweede run had ze de rode piste, die boven niet helemaal perfect vlak is. Het zag er spannend uit toen ze wat moeite had met dat stuk, maar ze corrigeerde goed, en maakte in het volgende gedeelte van de race weer wat verloren tijd goed.

Tijdens deze eerste ronde was het knock-out systeem nog niet van toepassing: iedereen deed twee runs, één op de rode en één op de blauwe piste, de tijden van beide runs werden bij elkaar opgeteld, en de beste zestien mochten door.

Vanaf de achtste finale, waar Sauerbreij straks in uitkomt, gaat het knock-out systeem wel in werking. Iedereen maakt twee runs tegen dezelfde tegenstander, en wie de beste tijd van de twee runs heeft mag door. De ander kan zijn koffers vast pakken.

Om 21.15 Nederlandse tijd begint de achtste finale, Sauerbreij neemt het dan op tegen de Duitse Isabella Laboeck, die zevende staat in het wereldbekercircuit. Sauerbreij staat zelf eerste, dus een overwinning moet zeker tot de mogelijkheden behoren.

Lees ook:Goud voor Sauerbreij op Cypress Mountain
Lees ook:Nicolien Sauerbreij wint ook wereldbekerklassement
Lees ook:Sauerbreij aan de leiding in wereldbekerklassement
Lees ook:Fotoverslag Big Air Rotterdam 2007
Lees ook:Hoeral Sauerbreij pakt wereldbeker reuzenslalom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.