Bedrijfsuitje naar de sneeuw: veel mogelijkheden

Steeds meer bedrijven organiseren dagjes 'op de hei' om te bezinnen,
aan team-building te doen, ingewikkelde concepten te ontwikkelen,
relaties te fêteren, strategieën uit te denken of andere zeer
belangwekkende bezigheden waarvoor een excuus nodig is om er eens even
tussenuit te gaan. Altijd leuk en inspirerend natuurlijk om even niet
achter je bureau & PC te zitten…

Nog leuker wordt het als die 'hei' wordt vervangen door echte sneeuw

Nou zijn er tegenwoordig nogal wat mogelijkheden om met je bedrijf naar
de sneeuw te gaan. Ik heb er een paar op en rijtje gezet – van een
dagje weg tot zelfs company-racing weken.

 

Dagje weg
Met je bedrijf gaan skiën of snowboarden in combinatie met een vergaderdag is erg goed mogelijk op de diverse skibanen die Nederland rijk is. Het meest geschikt zijn de indoor sneeuwbanen als bijvoorbeeld Snowworld, dan ben je minder afhankelijk van slechte weersomstandigheden dan bijv. op een buiten(borstel)baan.

Ik heb zelf in mijn loopbaan al meerdere van dergelijke bedrijfsuitjes bij Snowworld gehad – en ik moet zeggen dat het altijd uitstekend geregeld is. Zie hier een verslag van zo'n dagje. De zalen zijn goed ingericht (geheel naar wens w.b.t. indeling & techniek); lunches uitstekend verzorgd en als klapper op de vuurpijl natuurlijk een (paar) uur de baan op! Naar behoefte kun je ski/snowboard lessen, materialen en eventueel zelfs kleding krijgen/ lenen. Kleine opmerking wbt die kleding: je eigen spullen (evt. geleend van vriend/bekende) is altijd aan te bevelen, want die kleding wordt door zeer veel anderen gedragen en ruikt ook vaak als zodanig

Na afloop kun je natuurlijk lekker borrelen in de ‘Stübe' en zelfs dineren, met bijvoorbeeld verschillende soorten fondues. Ik vind het eten daar altijd boven verwachting goed – vooral gezien het enorme aantal gasten dat bediend moet worden.

De andere indoor banen (o.a. Montana, Snowplanet) bieden ook dergelijke arrangementen – maar daar heb ik verder geen ervaring mee.

Wel heb ik wel eens bedrijfs- en club-uitjes meegemaakt in Bergschenhoek. Was ook erg goed verzorgd. Je kunt skiën daar combineren met bijv. survivals, wandklimmen, boogschieten e.d. En: Bergschenhoek heeft tegenwoordig een prachtige nieuwe mat!

Meerdere dagen weg
Wil je met je bedrijf meerdere dagen of zelfs een week naar de sneeuw – bij wijze van incentive, kick-off of als relatie-event – dan kun je natuurlijk ‘gewoon' terecht bij de bekende reisorganisaties, die vrijwel allemaal een afdeling ‘groepsreizen/ incentives' hebben.

Maar vaak is het wel zo prettig en gezellig om met de gehele groep in een chalet te verblijven, en alles professioneel te laten regelen door iemand die begrijpt dat een dergelijk evenement net wat strakker geregeld moet zijn dan een ‘standaard' skivakantie.

Een aanrader in dit geval is Wens Business Events. Ik heb kortgeleden kennisgemaakt met Jeanet van der Vlugt – die dit bedrijf is gestart als aanvulling op het ‘gewone' Wens Chalets. Wens Business Events regelt naar ‘wens' alles wat nodig is (accomodatie, transport, catering en eventuele extra's, zelfs heliskiën is mogelijk!). De chalets zijn allemaal van een zeer hoge standaard.

Hoewel ik alleen ervaring heb met het ‘gewone' Wens Chalets (voor komende winter een 15p chalet geboekt voor onze vaste skigroep) heb ik het gevoel dat Jeanet een zeer professionele en hoge standaard heeft en dit uitstekend combineert met haar jarenlange ervaring in de wintersportbranche.

Andere organisaties met een hoge standaard die je naar mijn idee een zakelijk evenement in de sneeuw kan toevertrouwen zijn het Frankrijkhuis (vanwege de luxe accomodatie) en Rocks ‘n Rivers (organisatiebureau voor bedrijfsevenementen).

 

 

Het serieuze werk
Voor bedrijven die met het personeel een week weg willen en dan vooral echt iets willen bereiken op het sportieve vlak, kwam ik dit tegen: CoolCarver CompanyRacing.
Hier kun je met je personeelsreis een heuse competitie aangaan, in combinatie met serieuze slalomtrainingen en als afsluiting een wedstrijd met tijdregistratie! De beste teams uit de ‘voorcompetitie' (alle bedrijven die tot dan toe geweest zijn) strijden zelfs tegen elkaar een finale, van 6-9 maart 2008. Dus ski je niet alleen voor de eer binnen je eigen bedrijf, maar ook om de eer van je bedrijf naar de buitenwereld toe. Leuk concept in ieder geval; maar alleen geschikt voor (ver)gevorderde skiërs.

Speciaal voor scholen en verenigingen is er Snowjoy, een organisatie die zich op het lager geprijsde segment richt, maar wel met kwaliteit hoog in het vaandel.

 

 

Een initiatief dat mij als nieuwe-media dame zeer aanspreekt is de SnowGame van Ritense Interactive, gevonden op www.wegmetdebaas.nl. In de sneeuw krijg je met je team een navigatie-mobieltje mee; via SMS krijg je door naar welke lift je moet skiën. In de lift krijg je dan een quizvraag, die je mbv je mobieltje (met mobiel internet) kunt oplossen. Met het juiste antwoord krijg je dan weer een volgende waypoint op. Leuk idee!

 

In ieder geval zijn er voldoende mogelijkheden. Heb je zelf nog tips, voeg ze dan toe in de reacties hieronder, of stuur een mailtje aan [email protected]

 

Lees ook:Kennismaking: Claire Boonstra
Lees ook:Saskia bij opnames Doe Een Wens in SnowWorld
Lees ook:Après-Ski Hits 2010 SUPER of BLOEPER: Kontrust – Bomba
Lees ook:Gelukkig en sportief 2009 gewenst!
Lees ook:Steun Doe Een Wens en krijg gratis Snowworld kaarten

Eén reactie op “Bedrijfsuitje naar de sneeuw: veel mogelijkheden

 1. Alet

  Hoi,
  toevallig kwam ik erachter dat er een item over bedrijfsuitje in de sneeuw op deze weblog staat. En ook over CoolCarver CompanyRacing. Ik was daar blij verrast door en vind het leuk om te lezen. Alleen staat er in de laatste regel dat het alleen geschikt is voor (ver)gevorderde skiërs. Daar wil ik graag een toelichting op geven om te voorkomen dat het verkeerd geïntepreteerd wordt.

  Het gaat om teams; je kunt een team samenstellen van max. tien goede skiërs (het mogen er ook zes of zeven zijn trouwens). Natuurlijk is ski-ervaring noodzakelijk en een beetje gas durven geven en je zeker voelen op de lange latten ook.
  Maar daar staat tegenover dat er voorafgaand aan de daadwerkelijke wedstrijd een compleet trainingsprogramma is, waarin je als ‘gemiddelde’ skiër in korte tijd klaargestoomd wordt. In feite kan iedereen, die in staat is om gewoon lekker ontspannen de berg af te komen meedoen. Techniek is volstrekt onbelangrijk, dat juist wordt je aangeleerd.

  Maar het zet ons wel aan het denken, hoor. Kennelijk moeten we iets specifieker zijn in het benoemen van het instapniveau.

  Fijne avond, Alet

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.