Stemadvies: Sauerbreij voor het sportmoment van het jaar

28 mei is de uitreiking van de Lotto Sport Awards. Dan wordt de prijs voor het sportmoment van het jaar uitgereikt, een prijs voor de sporter of het sportteam dat heeft gezorgd voor de mooiste of meest opmerkelijke gebeurtenis van de afgelopen 12 maanden. Onder de genomineerden: Nicolien Sauerbreij, die goud wint op de Olympische Winterspelen in Vancouver.


De sportredacties van de landelijke televisie hebben 10 sportmomenten aangedragen, maar wij, het Nederlandse publiek, kunnen kiezen welke van deze 10 het sportmoment van het jaar wordt. Naast het kampioenschap van AZ en de beker van Heerenveen, ook een aantal Olympische sportmomenten, zoals het goud van schaatser Tuitert, en Ireen Wüst die goud wint. Maar ook: Nicolien Sauerbreij.

Sauerbreij won in Vancouver de gouden medaille op de parallelslalom, maar ze liet zich hierdoor niet al te veel afleiden, zodat ze dit winterseizoen ook nog de wereldbeker op dit onderdeel pakte. En het was een hele bijzondere medaille, namelijk de 100ste Nederlandse gouden medaille, én de eerste op een alpien onderdeel van de winterspelen.

Voor mij is het dus duidelijk: ik stem op Nicolien!

Stemmen kan tot 25 mei op de site van het Lotto sportmoment.

Lees ook:Lotto Sport Awards: snowboarders vallen in de prijzen
Lees ook:Volgende week vrijdag: huldiging Sauerbreij in SnowWorld
Lees ook:Video: Nicolien Sauerbreij in actie
Lees ook:Sauerbreij verstevigt eerste plaats wereldbekerklassement
Lees ook:Huldiging Sauerbreij in SnowWorld

Eén reactie op “Stemadvies: Sauerbreij voor het sportmoment van het jaar

  1. PDC

    Heerenveen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.