Lotto Sport Awards: snowboarders vallen in de prijzen

Bij de Lotto Sport Awards van deze avond was de wintersport uitstekend vertegenwoordigd; twee van de awards gingen naar Nederlandse snowboarders.

Het Nederlandse volk heeft gesproken, en volop gestemd op Nicolien Sauerbreij! Zij won de award voor het sportmoment van het jaar, met haar gouden medaille op Cypress Mountain tijdens de Olympische Winterspelen van Vancouver. Daar won ze met haar overwinning op de parallelslalom de honderdste Nederlandse gouden medaille, en de eerste medaille op een alpien onderdeel.

Maar behalve Sauerbreij, kreeg ook snowboarder Dimi de Jong een award voor Young Talent. Hij voldeed aan de Olympische kwalificatieeisen, maar kon toch niet meedoen omdat er maar één startbewijs voor Nederland was – en die ging naar collega snowboarder Dolf van der Wal. Als De Jong wel had kunnen deelnemen, was hij met zijn 15 jaren de jongste deelnemer ooit aan de Olympische Spelen geweest.

Tijdens de Lotto Sport Awards reikte NOCNSF voorzitter André Bolhuis de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs uit aan oud-zwemmer Pieter van den Hoogenband.

Lees ook:Stemadvies: Sauerbreij voor het sportmoment van het jaar
Lees ook:Volgende week vrijdag: huldiging Sauerbreij in SnowWorld
Lees ook:Sauerbreij verstevigt eerste plaats wereldbekerklassement
Lees ook:Huldiging Sauerbreij in SnowWorld
Lees ook:Goud voor Sauerbreij op Cypress Mountain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.