Langzamerhand ook lente in Winterberg

Een vriend van me is er afgelopen weekend nog geweest, in het Sauerland. Op de Postwiese bij Neuastenberg heeft hij zich twee dagen prima vermaakt op goede sneeuw. Maar langzamerhand doet de lente ook zijn intrede in het Sauerland. Als je nog een dagje die kant op wil, wacht dan niet al te lang meer…

Goed seizoen
Er is dit seizoen in het Sauerland erg veel sneeuw gevallen, net als bij ons in Nederland. Bovendien zijn de temperaturen lange tijd laag gebleven. Daardoor ligt er op dit moment nog genoeg sneeuw in Winterberg en de andere skigebiedjes in het Sauerland. Zo is in Winterberg de sneeuwhoogte nog meer dan 40 centimeter, met uitschieters tot anderhalve meter.

Lente
Wel is het zo dat de lente ook zijn opwachting maakt in het Sauerland. De komende dagen worden er overdag temperaturen van tussen de 6 en 8 graden verwacht, en het zal niet of nauwelijks meer vriezen ‘s nachts. Ook zal het een beetje gaan regenen. De pistes met natuurlijke sneeuw zullen hier het meest door te lijden hebben; hier zal de sneeuwhoogte waarschijnlijk het snelst afnemen. Maar er zijn ook nog een behoorlijk aantal kunstmatig besneeuwde pistes, en door de structuur van de kunstsneeuw zal deze minder snel wegsmelten.

Links
Nederlandstalig weerbericht op skiplezier, uitgebreider Duitstalig weerbericht op winterberg-wetter. Skigebieden: Winterberg, Willingen, Postwiese, Ruhrquelle.

Lees ook:Superveel sneeuw in Winterberg
Lees ook:Verse sneeuw in Winterberg
Lees ook:Skigebied Winterberg vanaf morgen geopend
Lees ook:Winters wit in Winterberg: dit weekend op de latten
Lees ook:Momenteel prima skien in Winterberg

3 reacties op “Langzamerhand ook lente in Winterberg

 1. Joost van bergen

  Dat is balen, dat maar een weekendje niet naar winterberg :( . Winterberg kennende zullen de kunstmatige pistes helemaal vol zitten.

    /   Beantwoorden  / 
 2. JoeyT

  Ja. Ook dit jaar is het wintersportseizoen nu toch wel echt definitief voorbij. Ik blijf altijd wel fan van Winterberg. Ja het is klein, maar het doet met toch altijd goed dat het maar een paar uurtjes rijden is.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Winterberg live webcams

  Ideale plaats om op het einde van het seizoen nog snel een weekend te gaan skien.

  I love winterberg.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.