Weer veel drukte op de weg naar de Alpen

Aankomend weekend krijgt wederom een deel van Nederland vakantie, waarvan veel mensen met de auto zullen vertrekken voor een weekje wintersport. Net als afgelopen weekend zal er weer een hoop drukte op de weg zijn, met grote kans op files. In Nederland zelf zal het niet drukker zijn dan anders, maar met name Zuid-Duitsland zal met files te kampen krijgen, van zowel heengaand als terugkerend verkeer.

Gelukkig lijkt de afgekondigde staking van Lufthansa, die in Duitsland zou kunnen leiden tot meer drukte op de weg, geen effect te hebben op het vakantieverkeer. De staking begint namelijk op maandag en duurt tot en met donderdag.

Niet alleen mensen die door Duitsland moeten rijden lopen het risico in gigantische files terecht te komen. De Belgische ANWB, Touring Mobilis, raadt Frankrijkgangers zelfs af om op zaterdag te gaan reizen; men adviseert vrijdagmorgen te vertrekken of pas op zondag.

De AWNB heeft onderstaand overzichtje opgesteld.

Duitsland
Het verkeer in Zuid-Duitsland krijgt zaterdag bij de steden Frankfurt, Neurenberg en München met megafiles te maken. Files van 30 kilometer of meer zijn dan geen uitzondering. Ook bij de grensovergangen Füssen en Kieferfelden loopt het verkeer vast. Pas na vijf uur ’s middags is de grootste drukte voorbij.

Frankrijk
In Frankrijk staat opnieuw een druk weekend voor de deur. Dat wordt veroorzaakt door zowel vertrekkende als terugkerende wintersporters. Het levert in de Franse Alpen in beide richtingen lange files op. De grootste knelpunten zijn de A40 Mâcon – Genève en de A43 Lyon – Chambéry – Albertville.

Oostenrijk
In Oostenrijk en Zwitserland is er ook sprake van topdrukte. Dit is een van de drukste weekends van de winter. De files beginnen zaterdag al voor zonsopgang in Oostenrijk bij de Tauerntunnel op de A10 Salzburg – Villach en op de A12 tussen Kufstein en Innsbruck. Na vier uur ’s middags neemt de drukte pas af.

Zwitserland
De Zwitsers verwachten de grootste drukte op de A1/A3 in de omgeving van Zürich, de A2 Bazel – St. Gotthardtunnel, bij knooppunt Härkingen en voor de St. Gotthardtunnel. Wachttijden bij de stations van de Furka-, Lötschberg- en Vereina-autotrein zijn niet te voorkomen.

Bron: ANWB, HLN.be

Lees ook:Weer Lange Files voor Wintersporters
Lees ook:Geen topdrukte verwacht op de wegen naar de Alpen
Lees ook:Verkeersverwachting weekend 26-28 februari
Lees ook:Voorjaarsvakantie: drukte op weg naar de sneeuw
Lees ook:ANWB verwacht lange files naar de wintersport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.