Alpen decor voor voorbereiding WK voetbal


Dat je in de Alpen goed kunt wintersporten, is natuurlijk algemeen bekend. Maar… je kunt er ook voetballen! Dat vinden althans heel wat nationale teams, die zich op het WK voetbal gaan voorbereiden in de Alpen.
Veel van de stadions in Zuid-Afrika zijn erg hoog gelegen, zodat de meeste trainers ook graag op hoogte trainen.

Nederlands team
Zo gaat het Nederlands team naar Seefeld in Oostenrijk, een populair langlaufgebied, dat op 1200 meter hoogte ligt. Bondscoach Bert van Marwijk kwam op het idee toen hij toeschouwer was bij de Confederations Cup. “Ik ben op de Confederations Cup geweest en daar zag ik dat een land als Italië moeite had met de hoogte. Na een tijdje maakten ze steeds een uitgebluste indruk. Het is dus belangrijk dat we op grote hoogte trainen”.

Italië
Italië heeft geleerd van de ervaringen tijdens de Confederations Cup. Het team gaat trainen in Sestriere, op 2000 meter hoogte gelegen in het skigebied Via Lattea, vlakbij de grens met Frankrijk. In 2006 werden hier nog de Olympische Winterspelen gehouden.

Frankrijk
In Frankrijk zijn bergen genoeg, dus het Franse team gaat op 2100 meter hoogte trainen in Tignes, samen met Val d’Isère gelegen in het skigebied Espace Killy. Als de strenge bondscoach Raymond Domenech het toestaat, kunnen de spelers van het Franse team ‘s ochtends nog even op de lange latten staan op de gletsjer van het gebied. Maar ik verwacht niet dat ze dit mogen, de kans op blessures is aanwezig, en de bondscoach is streng: als spelers 18 mei niet goed voorbereid op de eerste training verschijnen, mogen ze niet mee naar het WK!

Die Mannschaft
Goed nieuws: de Duitsers gaan niet voor een hoogtestage. Ze gaan naar Italië; eerst naar Sicilië, en later naar de omgeving van het Comomeer.

Bron: persbericht Holidaycheck

Lees ook:Snowboard talent gezocht!
Lees ook:Gulmarg, skiën in de Indiase Himalaya
Lees ook:Gletsjer in hoogste skigebied ter wereld is gesmolten
Lees ook:Sneeuwverwachting: vooral in het westen weer heel veel sneeuw!
Lees ook:Snowmobile 2009 @ Saalbach Hinterglemm

Eén reactie op “Alpen decor voor voorbereiding WK voetbal

  1. Škoda Freak

    Duitsers hebben ook geen hoogtestage nodig, die winnen toch wel in de laatste minuut!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.