Palüdbahn in Brandnertal wordt vernieuwd

In het Oostenrijkse familieskigebied Brandnertal, gelegen in Vorarlberg, is men begonnen met de vervanging van de Palüdbahn. Deze oude tweezits-stoeltjeslift wordt vervangen door een nieuwe lift met gondeltjes voor 8 personen.

Vorige week zijn de vergunningen verleend voor het project, dat meer dan 5 miljoen euro zal gaan kosten. Deze week wordt begonnen met de bouw, en het is de bedoeling dat de lift medio december, aan het begin van het nieuwe wintersportseizoen, operationeel is.

Hiermee komt een einde aan de veertigjare trouwe dienst van de oude stoeltjeslift. De nieuwe lift moet meer comfort bieden en vergroot de capaciteit – van 1000 naar 1500 man per uur. Bovendien wordt de dalafdaling verlengd, omdat het dalstation 300 meter verder richting dal zal liggen. Hier komt ook een parkeerplaats met 270 plaatsen.

Link: Brandnertal, Landal park in Brandnertal

Lees ook:Achtpersoonslift met stoelverwarming de nieuwe standaard?
Lees ook:Steilste piste van Duitsland in Winterberg
Lees ook:Veel wintersportnieuws uit de Savoie (Frankrijk)
Lees ook:Ischgl krijgt skilift met stoelverwarming
Lees ook:Val Thorens – what’s new?

Eén reactie op “Palüdbahn in Brandnertal wordt vernieuwd

  1. Inge

    hah, ik zou niet graag in zo’n liftje hebben gezeten vorig jaar.. vind het vaak bij nieuwe liften al eng.. op http://wintersport.inoostenrijk.info heb ik me georienteerd op nieuw gebied dit jaar.. anders roest je zo vast op 1 gebied steeds. Solden gaat het worden..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.