Categorie: "Advertorial"

Meer gewonden door wintersport dan vorig jaar

skipisteMet de gipsvlucht terug naar huis; veel Nederlanders maakten het mee. Dit jaar kwamen er namelijk meer gewonde mensen terug van wintersport dan vorig jaar. Dat meldde de ANWB. Het percentage van Nederlanders dat iets tijdens hun skivakantie brak, kneusde of scheurde lag 15 procent hoger ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Volgens de bond waren er in totaal 800 wintersportpatiënten, 100 meer dan vorig jaar. Onder de verwondingen van de wintersporters kwamen gebroken benen en gescheurde knieën het meeste voor. De meeste geblesseerden kwamen dit jaar noodgedwongen eerder terug uit Oostenrijk en Frankrijk.

Veilig, warm en modieus!

Uvex Swix Sports Recalls Ski Helmet

Wat vind jij het belangrijkste aan je wintersportuitrusting? Comfort, warmte, uitstraling of misschien wel veiligheid? Dé trend van het moment biedt het allemaal: de wintersporthelm. Voorheen droegen mensen alleen een wintersporthelm voor de veiligheid, maar tegenwoordig is het meer dan dat. De wintersporthelm is tegenwoordig een modieuze accessoire. Door de comfortabele warme voering krijg je het niet koud tijdens de wintersport. Toch niet van plan om een wintersporthelm te kopen? Wees dan niet verbaast als je één van de weinige bent op de piste die er geen op heeft! Daarnaast is de wintersporthelm in een aantal skigebieden in o.a. Oostenrijk en Italië al verplicht gesteld voor kinderen tot 14 en 15 jaar.

Douchebag(s)!

Nee, dit artikel gaat niet over wangedrag op de piste, maar over een ski- en boardbag! Pro skiracer en free-skiër Jon Olsson heeft in samenwerking met ondernemer Truls Brataas de tassen ontworpen. In Zweden is de Douchebag genomineerd voor een van de belangrijkste nationale design awards en is nu ook in Nederland te krijgen.

Gadgetfreaks, opgelet!

Gadgetfreaks, opgelet! De meeste gadget liefhebbers onder ons hebben al een telefoon met GPS en/of diverse apps die je snelheid en afstand meten. Oakley doet daar nog eens een schepje bovenop met de nieuwe goggle genaamd Airwave. Niet alleen heeft de Airwave skibril een ingebouwde GPS, maar ook een scherm geïntegreerd in je goggle waarmee je recht voor het oog, live informatie van je GPS doorkrijgt.

Wintersportseizoen 2012/2013

Les trois Vallees (©LusoFox, flickr)

Nu de meeste Nederlanders terug zijn van de zomervakantie blikken wintersportliefhebbers alweer vooruit naar het wintersportseizoen 2012-2013. Frankrijk en Oostenrijk zijn onder Nederlanders nog steeds de populairste bestemmingen. Als je dit jaar op wintersport gaat, is het interessant om te weten wat de populaire skigebieden van dit moment zijn.

Live vanuit de Alpen: Arno en Jessica/ Le Grand Massif

Weer een blog van Le Grand Massif ambassadeurs Arno en Jessica, AlpAdventures. Deze keer gaat het over één van hun chalet d’hôte wintersporttrips, van 24 t/m 31 januari. Ben jij op zoek naar een gezellige wintersportweek, met half pension verzorging en een comfortabel verblijf? Lees dan maar eens verder.
:
:
:
:
:

Eerste Gipsvlucht Is Woensdag een Feit

Woensdag komt uit Oostenrijk de eerste vlucht met ongelukkige wintersporters weer aan. De gipsvlucht vliegt op Rotterdam Airport en zal zo rond het middaguur landen. Hoeveel ongelukkigen er aan boord zullen zijn is nog niet duidelijk. Het vliegtuig kan 30 mensen vervoeren, maar als er slachtoffers bij zijn die moeten liggen dan wordt dit aantal kleiner. Hierbij mijn medeleven voor de wintersporters aan boord van die vlucht. Wat moet dat een ramp zijn! Iemand dit ooit meegemaakt?

Eerste Skilift op Zonne-Energie

In Tirol is de eerste skilift op zonne-energie in gebruik genomen. De lift draait 100% op kracht van zonnestralen. Dit klinkt nogal futuristisch, maar het gaat ook maar om een klein liftje. Toch, een mooie stap vooruit! Waar vind je deze skilift?