Sneeuwval te laat voor wereldbeker wedstrijden

De frustrerende situatie in de wedstrijden om de wereldbeker blijft maar bestaan. Afgelopen zaterdag heeft in Val d'Isère (in plaats van Chamonix) nog wel de afdaling voor de mannen plaatsgehad (zie hier voor de uitslagen), maar vandaag is de Supercombinatie (afdaling + slalom) voor mannen, ook in Val d'Isère, gecancelled.

In Cortina d'Ampezzo heeft de vrouwen slalom slechts 15 min vertraging ondervonden; maar voor komend weekend is de afdaling van de "Streif" van Kitzbühel alvast geannuleerd. Er zal nu alleen slalom geskied worden op 27 en 28 januari, aldus Eurosport.

Gisteren was de situatie in Val d'Isere ook al tragisch: de skiërs laag op de startlijsten hadden geen schijn van kans meer door de steeds trager wordende sneeuw. Winnaar Pierre-Emmanuel Dalcin heeft daar goed van geprofiteerd, maar voor het WK volgende maand in Are zullen er waarschijnlijk geen nieuwe afdalingen meer zijn.

Vandaag echter speelt de harde wind (die wij de afgelopen dagen ook over ons heen hebben gehad) en storm de organisatie parten.

Hopelijk dat met de verwachte sneeuwval van de komende dagen nog enige schade is in te halen…

Lees ook:Wengen & Altenmarkt: toch nog wedstrijden
Lees ook:Weekendje Adelboden
Lees ook:Record aantal unieke bezoekers!
Lees ook:WK Alpine Skien: Didier Cuche wint Super-G
Lees ook:WK Alpine Skien: Kathrin Zettel Wint de Combinatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.