Brillen Zoek Tijdens Wintersport

De bril is, net als in de zomervakantie, ook tijdens de wintersport het meest verloren voorwerp. Dat blijkt uit het lijstje van vaakst geclaimde spullen op de reisverzekeringen van reis- en recreatiespecialist de Europeesche. Ook ski’s en skistokken raakten nogal eens kwijt.

Wintersporters raakten in de sneeuw en tijdens de après ski niet alleen zonne- en skibrillen kwijt, maar vooral ook gewone brillen op sterkte. Goed zicht op de piste is erg belangrijk en vaak heeft men na de wintersport nog een lange autoreis naar huis voor de boeg. ‘Neem daarom altijd een reservebril mee’, adviseert de verzekeraar.

Ski’s en stokken
Opvallend is volgens Europeesche Verzkeringen, dat ski’s en skistokken wel in de top 10 van zoekgeraakte spullen voorkomen, maar dat de skischoenen pas op een zeventiende plaats staan.

Onbeheerd
“Dit komt waarschijnlijk omdat ski’s en stokken vaak voor langere periode onbeheerd worden achtergelaten tijdens de après ski,” zegt Ernst van Donselaar, Hoofd Marketing Communicatie van de Europeesche. “De skischoenen blijven dan meestal aan. Onze tip is dan ook om je ski’s en stokken eerst naar je verblijf te brengen. Dit verkleint de kans op diefstal aanzienlijk.”

Top 10
De top 10 van geclaimde spullen is bij de Europeesche als volgt:

1. Bril
2. Camera
3. Koffer
4. Mobiele telefoon
5. Kleding
6. Ski’s/skistokken
7. Geld/portemonnee
8. Rijbewijs/Paspoort
9. Laptop
10. Sieraden

Meeste kosten medisch
Meer nog dan materiële schade worden tijdens de wintersport medische kosten gedeclareerd op de reisverzekering. Dit is vaak de grootste kostenpost. De kosten van medische behandelingen in wintersport- gebieden zijn vaak vele malen hoger dan in Nederland.

Niet vergoed
Vaak worden deze kosten niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar in eigen land. Veel reizigers weten dit niet en gaan onverzekerd op vakantie. Controleer daarom voor je op vakantie gaat de voorwaarden van je verzekering. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Internet: www.europeesche.nl

Lees ook:Feiten en fabels over je verzekering tijdens de wintersport
Lees ook:Eindelijk: nu ook ski’s & schoenen van Ferrari
Lees ook:10% van de Nederlandse Wintersporters Zingt in de Lift!
Lees ook:Hoe berg je je spullen netjes op?
Lees ook:Mist-Verzekering in Skigebied Lenk Geflopt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.