Kitzbüheler Alpen zogenaamd beste skigebied 2010

De modeshow van Antonia aus Tirol gaf – naast een indicatie van het niveau – de avond wat kleur.

:
Tijdens een gala avond in Schladming heeft de Top-of-the-Mountain Club de Kitzbüheler Alpen (Tirol) verkozen tot beste skigebied van de Alpenlanden 2010. Heel mooi voor dit skigebied natuurlijk, het is alleen niet echt eerlijk om dit te claimen.

Oneerlijke verkiezing
De Top-of-the-Mountains Club is een promotie tooltje van tig Oostenrijkse skigebieden, hotels, après-ski lokalen etc. Jaarlijks houdt deze club een verkiezing waar leden op leden mogen stemmen. De winnaar van elke categorie mag zich uiteindelijk de beste van de Alpenlanden noemen. Niet bepaald eerlijk dus, helemaal als je bedenkt dat er alleen maar Oostenrijkse leden zijn.

Klik op de kaart voor de interactieve versie!

Kitzbüheler Alpen wél beste skigebied van de 22 Top-of-the-Mountain leden
De Kitzbüheler Alpen AllStarCard, met 1.081 km aaneengesloten pistes (variërend van 800 tot 3.000 m) was één van de doorslaggevende factoren voor de winst van de award. De Kitzbüheler Alpen AllStarCard is een samenwerking van de aangesloten skigebieden Kitzbühel, SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, Skiregion Schneewinkel, Hochtal Wildschönau, Alpbachtal, Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang en Zell am See-Kaprun (inclusief gletsjer Kitzsteinhorn 3.203m).

Flinke investeringen
Investeringen in moderne skiliften, en sneeuwkwaliteit droegen bij aan het oordeel van de jury. In totaal is er ruim € 60 miljoen geïnvesteerd in 9 moderne liften en sneeuwkanonnen. Door de komst van de moderne 6- en 8-persoons liften worden wachtrijen beperkt, en hebben wintersporters meer tijd om te skiën. De kwaliteit van kunstmatige besneeuwing is gegarandeerd, met nieuwe sneeuwkanonnen en waterreservoirs.

De “3S” verbindt de Hahnenkamm met Jochberg

Top-of-the-Mountain Club kliekje
Met deze award treedt de Kitzbüheler Alpen in de voetsporen van prominente skigebieden zoals Sölden en Ischgl. De skischool Wilder Kaiser in St. Johann in Tirol, ook in de KitzAlps gelegen, wist de award ‘Beste Skischool’ in de wacht te slepen.

Internet: www.kitzbuehel-alpen.com/nl/

Lees ook:De Kitzbüheler Alpen AllStarCard: 1000 km en 357 liften!
Lees ook:Nederlanders kiezen Ischgl-Samnaun als beste wintersportbestemming
Lees ook:Welke zijn De Beste Skigebieden van de Alpen?
Lees ook:Copperhill Mountain Lodge in Åre wint prestigieuze design prijs
Lees ook:3D pistekaarten met filmpjes van de pistes en liften

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.