Online skiverhuur nog steeds grote concurrent traditionele verhuurders

Het blijft de traditionele skiverhuurders een doorn in het oog. Online verhuurshops waar je je materiaal huurt, vaak voor de helft van de prijs van de traditionele verhuurders. Gérard Mattis, skiverhurder in Val d’Isère en vice-voorzitter van de Franse Fédération des professionels du sport, begint de aanval op de online skiverhuur, die slechtere service zou bieden dan traditionele zaken.

:
:

Persoonlijk vind ik het een prima zaak dat de traditionele skiverhuur wat concurrentie krijgt. Ski- of snowboardmateriaal huren is gewoon ontzettend duur. Voor mezelf alweer een tijd geleden, maar echt vrolijk werd ik er niet van: je rijbewijs of paspoort inleveren als borg, matige ski’s, schoenen die slecht zitten en volledig uitgewoond zijn.

Bovendien is bekend dat skiverhuurders in grote wintersportplaatsen ontzettend hoge winsten behalen. Dat moet dus goedkoper kunnen. En dat kán ook, bij de nieuwe en goedkopere internetverhuurders.

Eind november schreef ik al over de surseance van betaling voor Ski Republic, zo’n goedkope internetverhuurder. Maar dit bedrijf heeft het uiteindelijk toch gered, en is nog steeds actief. Bovendien is er een nieuw initiatief gekomen van de keten van sportwarenhuizen Decathlon, genaamd Skimium, waar je voor een veel lagere prijs prima materiaal kunt huren.

Reden genoeg voor Gérard Mattis dus om weer eens de publiciteit te zoeken met wat onzinnige uitspraken die hij niet hard weet te maken. Zo zou het materiaal bij zulke prijsvechters niet goed zijn – alsof het materiaal van de traditionele verhuurders wél goed is. En traditionele verhuurders zouden meer service bieden – ik ben benieuwd waar ik dan aan moet denken. Minder afgeleefd materiaal? Een winkelbediende die vriendelijker lacht omdat hij weer een hoop euro’s uit je zak weet te kloppen?

Ik heb er in elk geval geen problemen mee als de locale skiverhuurders uit Frankrijk hun tweede huis aan de Côte d’Azur moeten verkopen, of de Ischglse skiboeren hun pied-a-terre bij het Como meer.

Lees ook:Altijd weer die keuze: kopen of huren?
Lees ook:FAQ: ski’s huren of kopen?
Lees ook:Last-minute Krokus in de sneeuw: niet vergeten!
Lees ook:Ski Republic bijna failliet
Lees ook:FAQ: waar op letten bij skibril?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.