Douchebag(s)!

Nee, dit artikel gaat niet over wangedrag op de piste, maar over een ski- en boardbag! Pro skiracer en free-skiër Jon Olsson heeft in samenwerking met ondernemer Truls Brataas de tassen ontworpen. In Zweden is de Douchebag genomineerd voor een van de belangrijkste nationale design awards en is nu ook in Nederland te krijgen.

Vele skiërs en snowboarders, maar ook surfers zijn geïnterviewd om erachter te komen wat zij zoeken in een reistas. De tas moest vooral licht zijn, voldoende ruimte bieden voor al hun spullen en bovenal draagbaar zijn. De mannen gingen zelfs zover dat ze naar luchtvaartmaatschappijen afreisden om de tas zo ‘reis- en draagbaar’ mogelijk te maken. Samen met de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie hebben Olsson en Brataas na een lange weg van productontwikkeling een tas ontworpen die aan al de gevraagde eisen voldoet. De tas weegt nog geen 3,5 kilo, heeft handige wieltjes en is in lengte verstelbaar van 24 centimeter tot maar liefst 210 centimeter. De ‘rib cage’ constructie helpt je spullen te beschermen. Om de tas goed draagbaar te maken, hebben de ontwerpers een draagsysteem ontworpen die je binnen een mum van tijd op- of van de tas afklikt. Je kunt er zelfs voor kiezen om, als je meer ruimte nodig hebt, de ‘Hugger’ aan te schaffen. Deze speciale rugtas klik je op de Douchebag.

In Nederland zijn de tassen nu ook verkrijgbaar! Onder andere bij de Skihut in Scheveningen, MK Skiservice in Bilthoven, online bij www.snowcountry.nl in Zwartebroek en bij Van den Berg Surf in Hoorn. De adviesprijs van de Douchebag is €199,-. Die van de Hugger €99,-.

Bron: http://mydouchebag.com/

Lees ook:Wie Rijdt er in deze Lamborghini Gallardo naar zijn werk? WINNAARS
Lees ook:Jon Olsson’s nieuwste trick: de Tornado!
Lees ook:Jon Olsson: Nieuw Brillenmerk en Nieuwe Auto
Lees ook:Eindelijk: nu ook ski’s & schoenen van Ferrari
Lees ook:Het is toch weer gelukt: drie trends bij ontwikkeling skimateriaal

Eén reactie op “Douchebag(s)!

  1. Hanna

    Ik heb vorig jaar mijn douchebags gekocht bij Undscvrd.com. Echt een super systeem als je net als ik met het vliegtuig naar je bestemming gaat! echte aanrader.succes guys met jullie Blog. Gr. Hanna

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.