Turkije, veelzijdige wintersportbestemming

Menig ski- en snowboardliefhebber heeft Turkije als wintersportbestemming omarmd. Het wintersportseizoen in Turkije loopt van begin december tot maart. Bovendien is het één van de meest sneeuwzekere bestemmingen van Europa. Genoeg redenen dus om volgende winter af te reizen naar Turkije.

Hoewel op dit moment landinwaarts de temperaturen stijgen, is het op de meest Turkse wintersportplaatsen nú nog mogelijk om te skiën. Je zou misschien bij een vakantie naar Turkije niet direct denken aan sneeuw, maar zelfs in maart lag er nog een dik pak.

Veelzijdig wintersporten in Turkije

Skiën op de statige, met sneeuw bedekte bergen is de meest populaire tijdsbesteding in de winter. Natuurlijk kun je in Turkije ook prima snowboarden, heli-skiën, schaatsen, mountainbiken, wandelen en langlaufen. Geleidelijk aan wordt skiën in Turkije steeds populairder. Voor de inwoners zelf is skiën in eigen land enkel weggelegd voor de welgestelden. Turken wijken zelf vaak af naar Bulgarije voor een wintersportvakantie. De meeste pistes zijn daarom ongerept en erg rustig, ideaal voor de beginnende skiër.

Wintersportgebied Kartalkaya

Tussen Istanbul en Ankara vind je op een hoogte van 1850 tot 2500 meter het wintersportgebied Kartalkaya. Kartalkaya is gelegen in het nationale park Yedigöller (zeven meren). Het park staat bekend om haar meren, die gevormd zijn door aardverschuivingen. Verder is het gebied rijk aan diverse soorten planten en bomen. In de winter kun je de zeven schilderachtige meertjes bereiken via prachtige wandelroutes. Er kan in dit gebied dus naar hartenlust worden gewandeld.

Het landklimaat in deze regio zorgt voor strenge winters, wat zorgt voor een goede sneeuwzekerheid. In normale, winterse omstandigheden valt er in de streek ongeveer drie meter sneeuw. Het gebied is nog vrijwel onontdekt; rijen voor de skilift en overvolle pistes vind je hier dus niet. Er blijft dus meer tijd over om te doen waarvoor je bent gekomen, skiën en snowboarden!

Door: Fleur de Bakker

Lees ook:Turkije als wintersportbestemming
Lees ook:Turkije krijgt nieuw skigebied
Lees ook:Turkije het nieuwe wintersportland?
Lees ook:Skitripje dicht bij huis? Vogezen
Lees ook:Via Lattea: Van Alle Markten Thuis?

3 reacties op “Turkije, veelzijdige wintersportbestemming

  1. Dennis

    Turkije heeft inderdaad geweldige gebieden om op wintersport vakantie te gaan. Zeker een aanrader voor wie eens een ander wintersport gebied wenst dan de gebruikelijke wintersport gebieden in Europa.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Snowplanet

    Nooit gedacht dat wintersporten in Turkije mogelijk is. Meestal denk je bij Turkije alleen aan zon en strand! In de toekomst maar een keer een wintersportvakantie naar Turkije boeken, ben benieuwd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.