Hoe berg je je spullen netjes op?

Waar er vorige week nog volop geskied kon worden in een kleine selectie speciaal voor dat weekend geopende skioorden is het voor het gros van de boarders en skiers onder ons toch echt de tijd gekomen om de spullen tijdelijk aan de wilgen te hangen. Het slechtste wat je dan kunt doen is je spullen zo in een hoek van de kelder of zolder te dumpen en er tot het winterseizoen niet meer naar om te kijken. Droog daarom je schoenen, wax je ski’s en/of board of laat dit doen en zet alles netjes weg op een droge plek. Hieronder vindt je enkele tips and tricks om je spullen zo goed mogelijk de zomer door te helpen!

Droog je schoenen

Haal je schoenen altijd netjes uit elkaar en laat ze goed drogen. Was of neem de buitenkant van je schoenen af, spray alles in met een desinfecterende spray, zet hierna alles weer netjes in elkaar (voor hardboots en skischoenen geldt dat je ze helemaal dicht gespt maar wel losjes zodat de schoen zijn vorm behoudt). Een beetje teflonspray (of WD-40) op de gespen is zeker niet verkeerd tegen roesten maar zorg er dan wel voor dat je de overgebleven resten van het plastic afveegt! Leren delen wrijf je in met een speciaal voor leer ontworpen creme of spray. Zet je schoenen in een schone en droge omgeving. Vermijdt direct zonlicht. Ideaal is een, eveneens schoongemaakte, skischoenen (of snowboot) tas.  

Wax, wax wax!

Maak je ski’s en/of board goed schoon en droog voordat je ze zomaar in een hoek gooit. Funest voor je gear is namelijk de welbekende roestlaag op de rand van je ski’s of board. Wax daarom je gear en zet de randen extra in met een speciale vette creme of zelfs vaseline! Een ski-rack in je (niet te vochtige) kelder of op zolder doet wonderen! Niet alleen blijft alles netjes en overzichtelijk, het is ook beter voor je board of ski’s om deze neer te leggen in plaats van rechtop te laten staan. Voor de doe-het-zelvers onder ons is hier een goede site om zelf een skirack te bouwen.

Was, was, was!

Als je het kan wassen, was het! Handschoenen, broeken, jassen etc… Spray ze in met waterafstotende spray en berg ze op voor de zomer.

Inventariseer

Heb je nieuwe ski’s nodig? of misschien is je bril kapot? Nu is de tijd om je in te lezen in de mogelijkheden. Maak voor jezelf een lijst zodat je precies weet wat je nodig hebt om volgend seizoen weer op en top voorbereidt op de piste te staan!

Bron: www.skinet.com

foto 1 by kcxd (flickr)

foto 2 by Wiennat Mongkulmann (flickr)

Lees ook:Het gaat weer van start!
Lees ook:FAQ: ski’s huren of kopen?
Lees ook:Brillen Zoek Tijdens Wintersport
Lees ook:Asjeblieft meer sneeuw!
Lees ook:Ik ga op wintersport en neem mee…

5 reacties op “Hoe berg je je spullen netjes op?

 1. max

  Altijd goed om zuinig te zijn op je spullen

    /   Beantwoorden  / 
 2. Emma van der Waal

  Vooral het waxen was voor mij nogal een leermomentje. Een tijd niet gedaan en daar was inderdaad die roestlaag. Nu wordt alles elk jaar netjes in de wax gezet!

    /   Beantwoorden  / 
 3. erik

  vet goede tips hoor was bijna zelf door door n lawine bedankt :)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.