Categorie: "Gadgets en Musthaves"

Pretty Faces!

Pants off!

Vanaf vandaag kun je al een eerste glimp opvangen van de nieuwe film van Lindsey Dyer: Pretty Faces! Een nieuw genre skifilms met alleen vrouwen! Lynsey Dyer is een van de eersten die een all-female skifilm heeft gemaakt met de allerbeste vrouwelijke atleten van dit moment.

Douchebag(s)!

Nee, dit artikel gaat niet over wangedrag op de piste, maar over een ski- en boardbag! Pro skiracer en free-skiër Jon Olsson heeft in samenwerking met ondernemer Truls Brataas de tassen ontworpen. In Zweden is de Douchebag genomineerd voor een van de belangrijkste nationale design awards en is nu ook in Nederland te krijgen.

Gadgetfreaks, opgelet!

Gadgetfreaks, opgelet! De meeste gadget liefhebbers onder ons hebben al een telefoon met GPS en/of diverse apps die je snelheid en afstand meten. Oakley doet daar nog eens een schepje bovenop met de nieuwe goggle genaamd Airwave. Niet alleen heeft de Airwave skibril een ingebouwde GPS, maar ook een scherm geïntegreerd in je goggle waarmee je recht voor het oog, live informatie van je GPS doorkrijgt.

Must see: The Art of FLIGHT

Misschien kennen jullie hem al, de Film ‘The Art of FLIGHT’. In deze film volgen we een van ‘s werelds beste en meest bekende snowboarders Travis Rice en zijn vrienden. Ze volgen hun droom en beleven avonturen op maar liefst vier verschillende continenten waar ze een totaal nieuw level bereiken binnen de snowboard wereld. Van de makers van ‘That’s It, That’s All’, een van de beste en meest succesvolle snowboard films ooit! Tot nu…

Supergave goggle met GPS en Heads Up Display

Zeal Optics, een Amerikaans merk van ski- en snowboardbrillen, komt komend seizoen met een ontzettend gave gadget: de Transcend, een skibril met een ingebouwde Heads Up Display. Aan de binnenkant van de bril kun je informatie lezen over je prestaties tijdens het skiën, die verzameld wordt met behulp van de ingebouwde GPS ontvanger.

Na Google streetview nu ook Google pisteview?

Google heeft een leuke themasite van Google Maps gelanceerd voor de Olympische Winterspelen in Vancouver. Je vindt daar een groot aantal links naar Google Streetview voor de plaatsen waar de verschillende onderdelen van de Olympische Spelen gehouden worden. Denk aan biathlon, de bobsleebaan en de Richmond Olympic Oval waar het schaatsen plaatsvindt. Maar het mooiste is toch de ‘streetview’ van de pistes in Whistler!

Nieuwste Ski en Snowboard Helm: balletjes maken het verschil

Op de Ispo 2010 (7-10 Februari, München) kun je een wel héél mooie wintersport helm aanschouwen. De helm van Vaco Technology beschermt je hoofd met een omhulsel van duizenden kleine balletjes. Of zoals de product film zegt: The Balls Make the Difference…Bekijk de clip van de Ispo Brand New Awards finalist hier!