Winterspelen: vanavond afdaling mannen

Het stond al gepland voor afgelopen zaterdag, maar het blijft kwakkelen met het weer rondom Vancouver. Dus is het verplaatst naar vandaag: de afdaling van de mannen.


Eerder kwam Cypress Mountain al uitgebreid in het nieuws vanwege het gebrek aan sneeuw – de sneeuw kwam niet uit de lucht vallen, maar moest per vrachtwagen worden aangevoerd. En zaterdag was het ook mis in Whistler – er was erg veel neerslag naar beneden gekomen, waardoor de lager gelegen gedeeltes van de wedstrijdpistes helemaal nat waren geregend, en de hoger gelegen gedeeltes hadden een groot pak poeder gekregen. Hierdoor werden verschillende trainingen geannuleerd en moest de afdaling van de mannen naar vandaag verplaatst worden.

Overigens niks nieuws, dit soort omstandigheden in Whistler: in de jaren ’90 van de vorige eeuw is Whistler geschrapt uit het wereldbekercircuit, toen in drie opeenvolgende jaren de wedstrijden werden afgelast vanwege het weer.

Vanavond om 19.30 begint de wedstrijd, hij is live te volgen op Eurosport!

Lees ook:World Cup skiën voor mannen van Chamomix naar Val d’Isere
Lees ook:Wengen & Altenmarkt: toch nog wedstrijden
Lees ook:Skier Macartney zwaar gewond in Kitzbuhl
Lees ook:WK Alpine Skien: Didier Cuche wint Super-G
Lees ook:Dit weekend eerste afdaling en Super-G

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.