Categorie: "Ski’s en Snowboards"

Douchebag(s)!

Nee, dit artikel gaat niet over wangedrag op de piste, maar over een ski- en boardbag! Pro skiracer en free-skiër Jon Olsson heeft in samenwerking met ondernemer Truls Brataas de tassen ontworpen. In Zweden is de Douchebag genomineerd voor een van de belangrijkste nationale design awards en is nu ook in Nederland te krijgen.

Ik wil nieuwe ski’s!

Zoveel keuze...

Dit jaar wordt het tijd voor nieuwe ski’s. Waarom? Omdat het kan! Nee, correctie: omdat ik het wil! Aangezien ik bijna twee jaar niet heb kunnen of mogen skiën vind ik dat ik nu wel nieuwe ski’s mag. Het probleem is alleen dat er zoveel keuze is! Hoe kies je nu de beste ski’s? In dit bericht, waar ik misschien wel een hele serie berichten van ga maken, ga ik je uitleggen hoe ik mijn ski’s kies en hoe jij dat ook kan gaan doen!

Comfortabele skischoenen zonder pijn? Het kan!

Heb jij ook altijd van die pijnlijke voeten door drukpunten in je skischoenen? En kun je hierdoor niet een hele dag, laat staan een week of twee, comfortabel skiën? Dat kan dan nu verleden tijd zijn! Freemotion ontwikkelde een ergonomische softboot speciaal voor de carvers onder ons. Nu kunnen ook de skiërs onder ons ook profiteren van de softboots die al jarenlang voor plezier zorgen voor snowboarders.

Must see: The Art of FLIGHT

Misschien kennen jullie hem al, de Film ‘The Art of FLIGHT’. In deze film volgen we een van ‘s werelds beste en meest bekende snowboarders Travis Rice en zijn vrienden. Ze volgen hun droom en beleven avonturen op maar liefst vier verschillende continenten waar ze een totaal nieuw level bereiken binnen de snowboard wereld. Van de makers van ‘That’s It, That’s All’, een van de beste en meest succesvolle snowboard films ooit! Tot nu…

Wintersport, een eeuw geleden…


Hoe dacht men een eeuw geleden over wintersport? Wat was in die tijd belangrijk en interessant? Had je toen ook al zespersoons stoeltjesliften met verwarming en bubble? Trad Scooter al op in de Mooserwirt?

Bij Google Books staan sinds kort de archieven van het lijfblad van de ANWB, Kampioen, online. Op dit moment alleen nog de eerste 36 jaargangen, maar de overigen zullen spoedig volgen.

Stemadvies: Sauerbreij voor het sportmoment van het jaar

28 mei is de uitreiking van de Lotto Sport Awards. Dan wordt de prijs voor het sportmoment van het jaar uitgereikt, een prijs voor de sporter of het sportteam dat heeft gezorgd voor de mooiste of meest opmerkelijke gebeurtenis van de afgelopen 12 maanden. Onder de genomineerden: Nicolien Sauerbreij, die goud wint op de Olympische Winterspelen in Vancouver.

Ranz: dé skikleding van volgend winterseizoen


Nu de lente begonnen is, en het wintersportseizoen er voor de meeste mensen al op zit, is het tijd om aan andere dingen dan skiën, snowboarden en après-ski te denken. Zo niet voor Wim Ranz, initiatiefnemer en manager van het nieuwe skikledingmerk Ranz: “We gaan de markt bestormen met een totaal nieuw merk, volgens een origineel en innovatief concept. Het zal zich onderscheiden van de gevestigde merken in originaliteit en gebruiksgemak.”

Los in Laax 7: freestyle paradijs

Boardercross tijdens de NK Snowboard @ Laax. Foto: fotograferen.net

Laax is een gebied dat voor verschillende wintersporters geschikt is: beginners, gezinnen, fanatiekelingen die zich uitleven op de skiroutes. En in het bijzonder voor skiërs en snowboarders die van freestylen houden. Die kunnen zich uitleven in de verschillende snowparks in het gebied.