Categorie: "Ski"

Douchebag(s)!

Nee, dit artikel gaat niet over wangedrag op de piste, maar over een ski- en boardbag! Pro skiracer en free-skiër Jon Olsson heeft in samenwerking met ondernemer Truls Brataas de tassen ontworpen. In Zweden is de Douchebag genomineerd voor een van de belangrijkste nationale design awards en is nu ook in Nederland te krijgen.

Ik wil nieuwe ski’s!

Zoveel keuze...

Dit jaar wordt het tijd voor nieuwe ski’s. Waarom? Omdat het kan! Nee, correctie: omdat ik het wil! Aangezien ik bijna twee jaar niet heb kunnen of mogen skiën vind ik dat ik nu wel nieuwe ski’s mag. Het probleem is alleen dat er zoveel keuze is! Hoe kies je nu de beste ski’s? In dit bericht, waar ik misschien wel een hele serie berichten van ga maken, ga ik je uitleggen hoe ik mijn ski’s kies en hoe jij dat ook kan gaan doen!

Comfortabele skischoenen zonder pijn? Het kan!

Heb jij ook altijd van die pijnlijke voeten door drukpunten in je skischoenen? En kun je hierdoor niet een hele dag, laat staan een week of twee, comfortabel skiën? Dat kan dan nu verleden tijd zijn! Freemotion ontwikkelde een ergonomische softboot speciaal voor de carvers onder ons. Nu kunnen ook de skiërs onder ons ook profiteren van de softboots die al jarenlang voor plezier zorgen voor snowboarders.

Wintersport, een eeuw geleden…


Hoe dacht men een eeuw geleden over wintersport? Wat was in die tijd belangrijk en interessant? Had je toen ook al zespersoons stoeltjesliften met verwarming en bubble? Trad Scooter al op in de Mooserwirt?

Bij Google Books staan sinds kort de archieven van het lijfblad van de ANWB, Kampioen, online. Op dit moment alleen nog de eerste 36 jaargangen, maar de overigen zullen spoedig volgen.

Ranz: dé skikleding van volgend winterseizoen


Nu de lente begonnen is, en het wintersportseizoen er voor de meeste mensen al op zit, is het tijd om aan andere dingen dan skiën, snowboarden en après-ski te denken. Zo niet voor Wim Ranz, initiatiefnemer en manager van het nieuwe skikledingmerk Ranz: “We gaan de markt bestormen met een totaal nieuw merk, volgens een origineel en innovatief concept. Het zal zich onderscheiden van de gevestigde merken in originaliteit en gebruiksgemak.”

Online skiverhuur nog steeds grote concurrent traditionele verhuurders

Het blijft de traditionele skiverhuurders een doorn in het oog. Online verhuurshops waar je je materiaal huurt, vaak voor de helft van de prijs van de traditionele verhuurders. Gérard Mattis, skiverhurder in Val d’Isère en vice-voorzitter van de Franse Fédération des professionels du sport, begint de aanval op de online skiverhuur, die slechtere service zou bieden dan traditionele zaken.

NSkiV: 11 oefeningen tegen spierpijn en blessures

Volgens een persbericht biedt De Nederlandse Ski Vereniging ongetrainde wintersporters een laatste kans om zich voor te bereiden op de aanstaande krokusvakantie. Om je een lang pr-verhaal te besparen zal ik het kort maken: oefeningen voorkomen spierpijn en blessures en daardoor heb je meer plezier van je vakantie. Bekijk de 11 oefeningen hieronder!

Kitzbüheler Alpen zogenaamd beste skigebied 2010

De modeshow van Antonia aus Tirol gaf – naast een indicatie van het niveau – de avond wat kleur.

:
Tijdens een gala avond in Schladming heeft de Top-of-the-Mountain Club de Kitzbüheler Alpen (Tirol) verkozen tot beste skigebied van de Alpenlanden 2010. Heel mooi voor dit skigebied natuurlijk, het is alleen niet echt eerlijk om dit te claimen.