Categorie: "Snowboard"

Douchebag(s)!

Nee, dit artikel gaat niet over wangedrag op de piste, maar over een ski- en boardbag! Pro skiracer en free-skiër Jon Olsson heeft in samenwerking met ondernemer Truls Brataas de tassen ontworpen. In Zweden is de Douchebag genomineerd voor een van de belangrijkste nationale design awards en is nu ook in Nederland te krijgen.

Must see: The Art of FLIGHT

Misschien kennen jullie hem al, de Film ‘The Art of FLIGHT’. In deze film volgen we een van ‘s werelds beste en meest bekende snowboarders Travis Rice en zijn vrienden. Ze volgen hun droom en beleven avonturen op maar liefst vier verschillende continenten waar ze een totaal nieuw level bereiken binnen de snowboard wereld. Van de makers van ‘That’s It, That’s All’, een van de beste en meest succesvolle snowboard films ooit! Tot nu…

Stemadvies: Sauerbreij voor het sportmoment van het jaar

28 mei is de uitreiking van de Lotto Sport Awards. Dan wordt de prijs voor het sportmoment van het jaar uitgereikt, een prijs voor de sporter of het sportteam dat heeft gezorgd voor de mooiste of meest opmerkelijke gebeurtenis van de afgelopen 12 maanden. Onder de genomineerden: Nicolien Sauerbreij, die goud wint op de Olympische Winterspelen in Vancouver.

Ranz: dé skikleding van volgend winterseizoen


Nu de lente begonnen is, en het wintersportseizoen er voor de meeste mensen al op zit, is het tijd om aan andere dingen dan skiën, snowboarden en après-ski te denken. Zo niet voor Wim Ranz, initiatiefnemer en manager van het nieuwe skikledingmerk Ranz: “We gaan de markt bestormen met een totaal nieuw merk, volgens een origineel en innovatief concept. Het zal zich onderscheiden van de gevestigde merken in originaliteit en gebruiksgemak.”

Los in Laax 7: freestyle paradijs

Boardercross tijdens de NK Snowboard @ Laax. Foto: fotograferen.net

Laax is een gebied dat voor verschillende wintersporters geschikt is: beginners, gezinnen, fanatiekelingen die zich uitleven op de skiroutes. En in het bijzonder voor skiërs en snowboarders die van freestylen houden. Die kunnen zich uitleven in de verschillende snowparks in het gebied.

Sauerbreij verstevigt eerste plaats wereldbekerklassement

Gisteren heeft Nicolien Sauerbreij de wereldbekerwedstrijd parallel reuzenslalom in het Italiaanse Valmalenco gewonnen. Hiermee verstevigt ze haar nummer één positie in het wereldbekerklassement. Of ze naast het Olympische goud dit seizoen ook de beste wordt van de worldcup weten we volgende week, dan is de laatste wedstrijd in La Molina in Spanje.

Online skiverhuur nog steeds grote concurrent traditionele verhuurders

Het blijft de traditionele skiverhuurders een doorn in het oog. Online verhuurshops waar je je materiaal huurt, vaak voor de helft van de prijs van de traditionele verhuurders. Gérard Mattis, skiverhurder in Val d’Isère en vice-voorzitter van de Franse Fédération des professionels du sport, begint de aanval op de online skiverhuur, die slechtere service zou bieden dan traditionele zaken.