Categorie: "Ski- en Snowboardkleding"

Veilig, warm en modieus!

Uvex Swix Sports Recalls Ski Helmet

Wat vind jij het belangrijkste aan je wintersportuitrusting? Comfort, warmte, uitstraling of misschien wel veiligheid? Dé trend van het moment biedt het allemaal: de wintersporthelm. Voorheen droegen mensen alleen een wintersporthelm voor de veiligheid, maar tegenwoordig is het meer dan dat. De wintersporthelm is tegenwoordig een modieuze accessoire. Door de comfortabele warme voering krijg je het niet koud tijdens de wintersport. Toch niet van plan om een wintersporthelm te kopen? Wees dan niet verbaast als je één van de weinige bent op de piste die er geen op heeft! Daarnaast is de wintersporthelm in een aantal skigebieden in o.a. Oostenrijk en Italië al verplicht gesteld voor kinderen tot 14 en 15 jaar.

Douchebag(s)!

Nee, dit artikel gaat niet over wangedrag op de piste, maar over een ski- en boardbag! Pro skiracer en free-skiër Jon Olsson heeft in samenwerking met ondernemer Truls Brataas de tassen ontworpen. In Zweden is de Douchebag genomineerd voor een van de belangrijkste nationale design awards en is nu ook in Nederland te krijgen.

Gadgetfreaks, opgelet!

Gadgetfreaks, opgelet! De meeste gadget liefhebbers onder ons hebben al een telefoon met GPS en/of diverse apps die je snelheid en afstand meten. Oakley doet daar nog eens een schepje bovenop met de nieuwe goggle genaamd Airwave. Niet alleen heeft de Airwave skibril een ingebouwde GPS, maar ook een scherm geïntegreerd in je goggle waarmee je recht voor het oog, live informatie van je GPS doorkrijgt.

Comfortabele skischoenen zonder pijn? Het kan!

Heb jij ook altijd van die pijnlijke voeten door drukpunten in je skischoenen? En kun je hierdoor niet een hele dag, laat staan een week of twee, comfortabel skiën? Dat kan dan nu verleden tijd zijn! Freemotion ontwikkelde een ergonomische softboot speciaal voor de carvers onder ons. Nu kunnen ook de skiërs onder ons ook profiteren van de softboots die al jarenlang voor plezier zorgen voor snowboarders.