Categorie: "Voorpret"

Pretty Faces!

Pants off!

Vanaf vandaag kun je al een eerste glimp opvangen van de nieuwe film van Lindsey Dyer: Pretty Faces! Een nieuw genre skifilms met alleen vrouwen! Lynsey Dyer is een van de eersten die een all-female skifilm heeft gemaakt met de allerbeste vrouwelijke atleten van dit moment.

Roll on the Rollerbaan!

Door mijn blessure heb ik twee jaar lang niet kunnen skiën. En aangezien ik niet onvoorbereid op de piste wil gaan staan deze winter, om erger te voorkomen, leek het me verstandig om eerst in Nederland mijn ski spieren weer in vorm te krijgen. Dilemma was: WAAR? Ik woon in Utrecht en heb absoluut geen zin heb om heel ver te reizen voor een uurtje sneeuwpret. Gelukkig biedt de rollerbaan in Utrecht mij uitkomst!

Ik wil nieuwe ski’s!

Zoveel keuze...

Dit jaar wordt het tijd voor nieuwe ski’s. Waarom? Omdat het kan! Nee, correctie: omdat ik het wil! Aangezien ik bijna twee jaar niet heb kunnen of mogen skiën vind ik dat ik nu wel nieuwe ski’s mag. Het probleem is alleen dat er zoveel keuze is! Hoe kies je nu de beste ski’s? In dit bericht, waar ik misschien wel een hele serie berichten van ga maken, ga ik je uitleggen hoe ik mijn ski’s kies en hoe jij dat ook kan gaan doen!

Zwart, rood of toch liever blauw?

Ik tijdens een (per ongeluk ) off-piste tourtje in Zermatt

Iedereen skiet op zijn of haar eigen manier. De een dendert op volle vaart van een blauwe of rode piste, de ander sjeest gecontroleerd een zwarte buckelpiste af en schiet hier en daar langs de piste om de verse poedersneeuw in te duiken. Waar ik benieuwd naar ben is waar jou voorkeur naar uitgaat!

Hoe kom jij de zomer door zonder ski’s?

Het is zover; de zomer staat voor de deur en de sneeuw is lang gesmolten. Het moment dat ik voor de laatste keer van de ski’s afstap heb ik al heimwee naar de prachtige witte bergen. Zucht! Begrijp me niet verkeerd, ook de zomer kan erg plezierig zijn, vooral als het lekker weer is en de Zeeuwse zee of een verre bestemming naar me lonkt. Maar toch, het verlangen naar de witte pistes is groot. Ook in de zomerse maanden ben ik bezig met het plannen van mijn wintersportvakantie een ook het nagenieten kan heerlijk zijn. Gezellig foto’s en filmpjes bekijken van de skivakantie(s) met vrienden of familie en alweer bedenken wat we volgend jaar gaan doen!

Voorjaarsvakantie: drukte op weg naar de sneeuw

Overmorgen is het dan eindelijk zover voor de bewoners van het zuiden van Nederland: de voorjaarsvakantie begint! 400.000 Nederlanders zullen vrij krijgen. Terwijl iets minder dan de helft carnaval blijft vieren in eigen land, vertrekt de rest voor een vakantie naar het buitenland. Veel daarvan gaan natuurlijk skiën of snowboarden in de Alpen!

NSkiV: 11 oefeningen tegen spierpijn en blessures

Volgens een persbericht biedt De Nederlandse Ski Vereniging ongetrainde wintersporters een laatste kans om zich voor te bereiden op de aanstaande krokusvakantie. Om je een lang pr-verhaal te besparen zal ik het kort maken: oefeningen voorkomen spierpijn en blessures en daardoor heb je meer plezier van je vakantie. Bekijk de 11 oefeningen hieronder!

Met het vliegtuig op wintersport

De reis met de auto of bus naar de wintersport is voor sommige mensen een beproeving die ze liever vermijden. Alternatieven zijn dan het vliegtuig of de trein. In dit blog heb ik geprobeerd de verschillende mogelijkheden voor het vliegen naar je winterbestemming op een rijtje te zetten.