Ik ga op wintersport en neem mee…

Ga je deze winter op wintersportvakantie? En vergeet je altijd van alles mee te nemen? Bekijk dan voor je gaat even een aantal paklijsten. Dan weet je zeker dat je niks vergeet! En denk ook aan de accuboormachine, tie wraps en duct tape.

Paklijsten
Op internet staan een aantal paklijsten. Handig om even te controleren of je alles bij je hebt!

ANWB
+ Skiing
+ Wintersportlanden.nl

Inpaklijst.nl bepaalt de lijst met spullen die je mee moet nemen afhankelijk van je bestemming, verwachte temperaturen, en meer van zulk soort informatie. Dit kost wel wat tijd om in te vullen, maar dan mis je ook echt niks. Je wordt zelfs herinnerd aan de LPG verloopnippel, portofoons, condooms en flosdraad!

Niet op de lijst
Ga je naar een eenvoudig Frans appartement (zo’n kippenhok zeg maar), dan kan het ook handig zijn om de volgende spullen mee te nemen, die je niet zo snel op een standaardlijst terug zult vinden.

+ Accuboormachine met schroefbitjes. Of een paar verschillende schroevendraaiers. Niets zo vervelend als een boiler die maar weinig heet water geeft omdat hij de halve dag uit staat. Koud douchen, of afwassen met koud water, niet mijn ding. Vaak heeft een appartement ergens bij de ingang wel een stoppenkast, maar die zit vaak achter een vastgeschroefde houten plaat verborgen. Even openschroeven, de schakelaar omzetten zodat de boiler ook overdag verwarmd wordt, en je kunt weer genieten van uren doucheplezier, terwijl je medereizigers de afwas doen.

+ Tie wraps. Stoot je je hoofd keer op keer aan die veel te laag opgehangen lamp boven de eettafel? Rol het snoer wat op, tie wrap eromheen, en klaar ben je!

+ Duct tape. Een goede tape kan ook een hoop irritatie voorkomen. Je kunt er een waslijn mee improviseren (ook een stuk touw meenemen), maar bijvoorbeeld ook een douchekop mee aan de muur tapen. Want een fatsoenlijke houder voor een douchekop ontbreekt maar al te vaak.

Heb je zelf nog handige tips? Plaats een reaktie!

Lees ook:Easyjet heeft nu ook wintersportportaal
Lees ook:Los in Laax 4: rocksresort
Lees ook:Hoe berg je je spullen netjes op?
Lees ook:NSkiV: 10 Tips voor een Goedkope Wintersport
Lees ook:Reisverslag Monica: Val Thorens (I)

2 reacties op “Ik ga op wintersport en neem mee…

  1. Hossekloshenkie

    vergeet ook een set inbus sleuteltjes niet(‘ikea sleuteltje’), kan je het veel te kleine bed uit elkaar schroeven en bv op het balkon of in de badkamer zetten zodat de wat langere mensen een beetje fatsoenlijk kunnen slapen zonder met hun poten tegen/op/in/naast/door een of andere ‘authentieke’ houten voeteneinde te liggen. Ook is het handig om een paar vleeshaken (van die waar bij de slager dat halve varken aan hangt)en dun stevig touw mee te nemen, kan je een waslijn maken door de haak aan bv een (aan de muur vastgeschroefd) schilderij te haken en de gordijnrail of zo. ook een föhn kan voor allerlei dingen (oa drogen van al dan niet gewassen sokken)worden gebruikt. En, niet onbelangrijk zeker in Frankrijk, je halve liter pul voor de schnapps of Génépi

      /   Beantwoorden  / 
  2. Maarten

    In het kader van de condooms, ook de Durex Play Warming glijmiddel… Want als het erg koud is, wil ik toch iets hebben, om mezelf en partner mee op te warmen…haha :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.